Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 neemt overstapdrempels weg

Leestijd: 2 minuten

Tele2 zegt als eerste marktpartij alle overstapdrempels weg te nemen voor consumenten die van of naar Tele2 willen overstappen. Het communicatiebedrijf wil voorkomen dat klanten die overstappen langere tijd zonder telefoon en internet komen te zitten en neemt daarom dit initiatief. 

Tele2 reageert met dit initiatief op de oproep van staatssecretaris Heemskerk die van de ISP's verwacht dergelijke overstapmoeilijkheden voor de consument weg te nemen. Naar eigen zeggen is het bedrijf al jaren een voorvechter van het beslechten van overstapproblemen en strijdt voor optimale keuzevrijheid voor consumenten. Naast prijs wil Tele2 nu ook op kwaliteit en service concurreren.

Aangemoedigd door de vele aanbiedingen in de markt, overwegen veel consumenten over te stappen naar een andere ADSL- of kabelaanbieder. Uiteindelijk doen veel consumenten het toch niet vanwege de ‘zogenaamde’ overstapdrempels. Consumenten zijn bang voor problemen bij de overstap en blijven daardoor, tegen hun wil, bij hun oude, vaak duurdere aanbieder. De ADSL-aanbieders in de markt zijn met elkaar in overleg om ervoor te zorgen dat een consument zorgeloos en eenvoudig kan overstappen.

Tele2 zou graag zien dat dit overleg snel resultaat oplevert, zodat consumenten zich geen zorgen hoeven te maken over problemen bij een eventuele overstap. Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2, legt uit: “Consumenten worden nu als het ware gegijzeld door hun huidige internetaanbieder. Ze stappen niet over uit angst dat zij langdurig hun internet verbinding verliezen of technische aansluitproblemen zullen ondervinden. Tele2 wil dat hier snel een einde aan komt.”

Overstappen naar Tele2
Wie over wil stappen naar Tele2 hoeft alleen het internetabonnement bij de huidige aanbieder op te zeggen. Voor telefonie hoeft de klant niets te doen. Tele2 zegt het vaste telefoonabonnement op. Wie ISDN heeft, moet contact opnemen met KPN die de ISDN-lijn om moet zetten naar een gewone, analoge telefoonlijn. Hiervoor brengt KPN € 75 in rekening. Dit komt omdat ADSL Basis, Tele2 Compleet en Tele2 Vision* niet beschikbaar zijn in combinatie met ISDN. Je kunt alleen overstappen naar Tele2 Internet met een gewone (analoge) telefoonlijn.

Klik hier voor meer informatie en overstappen op Tele2

Zie ook: Digitelevisie.nl

Geactualiseerd: woensdag 12 december 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie