Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 neemt Versatel over

Leestijd: 2 minuten

Tele2 wil samen met investeerder Apax telecombedrijf Versatel overnemen voor ruim 1 miljard euro. Dit werd vanmorgen bekendgemaakt.

Het Zweedse telecombedrijf Tele2 en Apax willen een bod van 2,20 euro per aandeel in contanten uitbrengen. Investeringsbedrijf Apax en Tele2 betalen 1,34 miljard euro om alle onderdelen van Versatel over te nemen. Apax wil de Duitse tak van Versatel kopen voor 565 miljoen euro. Versatel is actief in Nederland, België en Duitsland.  John de Mol, met 42 procent van de aandelen de grootste eigenaar van Versatel, gaat akkoord met de overname en zal via Talpa Capital de aandelen aanbieden, wat hem 475 miljoen euro oplevert. De bedrijven verwachten de komende weken de overname af te ronden en in september de definitieve details te publiceren.

De afgelopen maanden circuleerden vaak berichten over een verkoop van Versatel. Zo sprak Belgacom  in april met Versatel om het telecombedrijf over te nemen. Vorige week verscheen het bericht dat ook Deutsche Telekom belangstelling zou hebben, maar dat berustte op een valse e-mail. In december vorig jaar dook het eerste gerucht op dat Tele2 Versatel over zou willen nemen. 

Tele2 maakte vorige week bekend dat het zijn Spaanse branchegenoot Comunitel overneemt voor 257 miljoen euro. Behalve toegang tot de zakelijke markt wil Tele2 de nieuwe aanwinst gebruiken om op de Spaanse markt breedbandinternet aan te bieden.

In heel Europa heeft Tele2 circa 30 miljoen klanten. In Nederland verkoopt het bedrijf sinds kort ADSL via het KPN netwerk. Met de overname van Versatel krijgt Tele2 een eigen telecominfrastructuur in Nederland. Versatel is momenteel bezig met de uitrol van een landelijk ADSL2+-netwerk. Abonnees kunnen daarmee downloaden met snelheden tot 20 megabit per seconde, telefoneren en digitaal televisie kijken.

Tele2 wil met de overname de zogeheten  'triple-playstrategie' van Versatel doorzetten. Hierbij wordt digitale televisie, internet en telefonie in één pakket aangeboden. Versatel heeft de komende drie jaar de rechten voor live-wedstrijden in de eredivisie, die op televisie en via internet (ADSL2+) worden uitgezonden. Tele2 wil ADSL2+ verder uitrollen, zo bericht het bedrijf.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie