Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 opent prijsaanval op KPN

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Zweedse prijsvechter Tele2 wil komende jaren fors marktaandeel wegkapen bij KPN. De provider bereidt een prijsaanval voor met goedkopere abonnementen voor mobiel internet via 4G. Dat zegt Günther Vogelpoel in het FD naar aanleiding van de netwerkdeal met T-Mobile.

Netwerkdeal

De netwerkdeal met T-Mobile zorgt ervoor dat Tele2 snel een 4G-netwerk kan uitrollen via de masten van T-Mobile. Daarmee probeert Tele2 de aanval te openen op KPN op het gebied van supersnel mobiel internet. Tele2 wil zich duidelijk onderscheiden op prijs.

Hoog prijspunt

Tele2-bestuurslid Günther Vogelpoel beweert in het Financieele Dagblad dat deze dienst met ‘een ontzettend hoog prijspunt’ is gelanceerd door KPN. Dit biedt volgens Vogelpoel heel veel ruimte en Tele2 verwacht dan ook de komende jaren fors marktaandeel weg te kapen bij KPN.

Prijzenslag

Een instapabonnement voor mobiel internet via 4G kost nu algauw 50 euro per maand. Door het aanbieden van 4G via de masten van T-Mobile verwacht Tele2 goedkopere 4G-abonnementen aan te kunnen bieden dan KPN.

'4G gewoon de basis'

'Dataprijzen zijn ontzettend hoog in Nederland. Alle onderzoeken die daar recent over zijn verschenen kan ik volledig onderschrijven. En ook 4G wordt als premiumdienst in de markt gezet. Ik kan je vertellen dat wij dat niet gaan doen. Voor ons is 4G gewoon de basis, de norm, en daar vraag je geen extra geld voor', aldus Vogelpoel in het FD. 

Tele2 is naast KPN, Vodafone en T-Mobile de enige nieuwe provider met 4G.

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie