Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2: Toch keuze op de kabel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 is blij met de nieuw aangenomen telecomwet die de weg vrij maakt voor meer concurrentie op de analoge kabel. De provider noemt dit goed nieuws voor de consument omdat er hierdoor echte keuzevrijheid ontstaat tussen pakketten met digitale televisie in combinatie met analoge kabel.

Tele2 heeft lang gevochten voor dit besluit en is blij met de duidelijkheid die de nieuwe telecomwet nu biedt. Binnenkort wordt contact opgenomen met kabelmaatschappijen als Ziggo en UPC om over de invulling in gesprek te gaan. Directeur Herwin van der Kamp hoopt dat er nu snel sprake kan zijn van eerlijke concurrentie waar de consument van profiteert.
 
'Om gelijke concurrentie op het gebied van digitale televisie te realiseren is vrije toegang tot de analoge kabel noodzakelijk. Elk huishouden in Nederland met een digitaal kabelabonnement heeft automatisch ook een analoog kabelabonnement. De kabelmaatschappijen zijn de enige marktpartijen die dit kunnen bieden waardoor zij een unieke positie hebben verworven. Bovendien bepaalt de plek waar iemand woont al sinds de jaren zeventig, welke kabelaanbieder hij of zij heeft.' 

Tele2 probeert al jaren een einde te maken aan deze situatie. Toezichthouder Opta stemde in 2010 in met de openstelling van de kabel. Dit besluit werd echter niet veel later te niet gedaan. De afgelopen tijd heeft deze discussie zich verplaatst naar de Tweede en Eerste kamer, met als resultaat de nieuwe telecommunicatiewet waarin ook is opgenomen dat kabelaanbieders hun analoge pakket aan partijen als Tele2 moeten aanbieden. De provider gaat nu eerst onderzoeken wat voor mogelijkheden de nieuwe wet met zich mee brengt.

Zie ook: Kamer stemt voor concurrentie op de kabel

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.