Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 wil vanaf 1 juni tv via de kabel aanbieden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 juni wil Tele2 analoge kabel-tv gaan aanbieden op de netwerken van UPC en Ziggo. De OPTA heeft afgelopen woensdag definitieve maatregelen en tarieven vastgesteld voor deze markt, waarop voor Tele2 de weg vrij is om diensten via de kabel aan te bieden.

Terwijl het KPN telefonie netwerk al jaren openstaat voor andere ADSL aanbieders, waren er de afgelopen jaren onderhandelingen om voor de kabelnetwerken van onder andere UPC en Ziggo een zelfde constructie te regelen, zodat partijen als Tele2 in staat zijn om goedkope analoge kabeltelevisie aan te bieden. Dit betekent dus ook dat klanten die buiten het dekkingsgebied van ADSL wonen maar wel kabeltelevisie hebben, binnenkort klant kunnen worden bij Tele2.

Het is al langer de wens van de OPTA om deze markt op te breken. Al in december 2007 heeft de OPTA een initiatief genomen om dit aan te passen en het is ruim een jaar geleden dat Tele2 heeft aangekondigd om diensten via de kabel aan te bieden. Hierna volgde onderhandelingen over de tarieven die Ziggo en UPC in rekening mochten brengen aan wederverkopers van deze diensten, waarbij zij uiteraard van mening waren dat deze te laag waren en Tele2 de tarieven veel te hoog vond om voordelige analoge televisie aan te kunnen bieden. Nu heeft de OPTA de knoop doorgehakt, waarbij besloten is dat UPC € 8,83 per maand mag vragen en Ziggo € 8,45 per maand.

Tele2 biedt al langer digitale televisie via het ADSL netwerk aan. Hiermee is Tele2 ook de goedkoopste aanbieder van Nederland voor klanten die een totaalpakket van internet, telefonie en televisie wilden gebruiken (zie ook onze vergelijking op Totaalwijzer.nl). Een nadeel van dit product is echter dat er voor elke extra tv een internetaansluiting en settopbox aangesloten moest worden. In de toekomst zal het dus mogelijk worden dat klanten van Tele2 voor extra tv’s een analoge kabelaansluiting kunnen gebruiken. Op dit moment is het nog niet duidelijk of Tele2 ook internet, telefonie of digitale televisie via de kabel gaan leveren.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.