Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 wil WiMax aanbieden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 Nederland wil graag WiMax in Nederland gaan aanbieden. Daarom zal het bedrijf volgend jaar meebieden op WiMax-frequenties*. Tele2 wil dan zelf een mobiele operator worden, in plaats van gebruik te maken van de diensten van KPN of een andere partij.

Tele2 Mobiel maakt op dit moment gebruik van het KPN-netwerk en telt maar liefst 477.000 klanten. Tele2 wil voor WiMax liever niet afhankelijk zijn van een andere partij en denkt er nu dus serieus over na zelf mobiele operator te worden. 

Wanneer er in 2009 WiMax-frequenties geveild worden, zal het bedrijf dus zeker meebieden. Hetzelfde geldt voor de frequenties voor mobiel bellen in 2010.

* De veiling van de frequentieblokken rond de 2,6 Ghz, voor WiMAX en 3G,  zou eerst in het najaar van 2007 plaatsvinden, daarna begin 2008, maar loopt steeds weer vertraging op. Het nieuwe uitstel volgt omdat er een Europese aanbesteding nodig is voor het uitwerken van een nieuw veilingmodel, meldde het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken begin dit jaar.

WiMax staat voor Worldwide Interoperability for Microwave Access, een nieuwe standaard (gebaseerd op de IEEE 802.16) voor breedbandige draadloze netwerken met middelgroot bereik.


Zie ook: Internet + Telefonie + TV van Tele2

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.