Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tele2 wint rechtszaak van UPC

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 maakt bekend dat het in hoger beroep op het belangrijkste punt de rechtszaak heeft gewonnen die het bedrijf had aangespannen tegen UPC vanwege het niet duidelijk vermelden van de totale kosten van zijn producten.

Tele2 was deze zaak in 2008 gestart omdat UPC de kosten van het kabelpakket, die je als klant van UPC altijd moet betalen, in vrijwel alle reclame uitingen wegstopte in een disclaimer, waardoor producten van UPC goedkoper leken dan ze in de praktijk zijn.

Uiteindelijk heeft het Hof in Amsterdam geoordeeld dat deze manier van reclame maken door UPC misleidend is voor de consument. Voortaan dient UPC in alle aanbiedingen van zijn producten de kosten van het kabelpakket op te nemen in de prijs van de aanbieding, of op header niveau te vermelden zodat meteen duidelijk is hoeveel de consument in totaal moet betalen voor het product van UPC.

"Er is hier vandaag maar één winnaar en dat is de consument,” aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2. “Telecomtarieven zijn al ingewikkeld genoeg. Daarom strijden wij al jaren voor prijstransparantie zodat consumenten eenvoudig verschillende aanbiedingen kunnen vergelijken.”

UPC laat Webwereld in een reactie weten "een trend" te analyseren, maar wel verrast te zijn door de in zijn ogen vrij plotselinge verandering van mening. "Waar eerst disclaimers volstonden wordt nu nog meer duidelijkheid in marketingcommunicatie verlangd", zegt een woordvoerster, die zegt transparantie ook heel erg belangrijk te vinden.

Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.