Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telecom e-zine: Telecomaanbieders kennen geen...

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Maakt het voor de keuze van een nieuw abonnement uit hoe tevreden klanten zijn? Simyo en hollandsnieuwe scoren heel goed op dit punt. Volgens onze columnist kennen telecomproviders geen klantenservice, terwijl de helpdesk en klantenservice hét verschil kan maken! Of is de beste prijs belangrijker? Vergelijk dan het nieuwe aanbod van bijvoorbeeld Tele2 en Vodafone. Dat en meer is te lezen in deze nieuwsbrief.

Klik hier voor de nieuwsbrief van februari 2014

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.