Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telecomoperators nemen dekking over bij storing

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecomproviders gaan bij langdurige storingen elkaars sms- en telefoonverkeer overnemen. Er zijn hierover afspraken gemaakt door KPN, Vodafone en T-Mobile. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken 7 mei bekendgemaakt tijdens de ‘Europadag’ in Den Haag.

Blijven bellen bij langdurige storing
'Nederland is één van de weinige landen met een dergelijke voorziening,' aldus minister Kamp. Hij is blij dat de aanbieders van mobiele telefonie deze afspraken hebben gemaakt waardoor consumenten bij een langdurige storing kunnen blijven bellen en sms’en. 

Gebruik maken van elkaars netwerken kan wanneer meer dan 500.000 klanten van één provider in één specifieke regio worden getroffen door een storing. Bovendien moet de storing naar verwachting langer dan drie dagen gaan duren.

Regionale roaming
De drie providers gaan deze zomer de zogeheten ‘regionale roaming’ testen. Naar verwachting kan er vanaf het eind van het jaar bij storingen gebruik gemaakt worden van elkaars netwerk. 

Voorlopig geldt deze regeling alleen voor bel- en sms-verkeer en niet voor data. Het ministerie van Economische Zaken gaat samen met de providers onderzoeken of het nodig en mogelijk is om ook elkaars dataverkeer over te nemen bij een grootschalige netwerkstoring.

Voorop blijven lopen met ICT
Tijdens de ‘Europadag’ spreken ondernemers met minister Kamp en Eurocommissaris Kroes over wat Nederland moet doen om voorop te blijven te lopen op ICT-gebied en wat Europa hierin kan betekenen. De Europadag wordt jaarlijks in iedere lidstaat van de Europese Unie georganiseerd.

Geactualiseerd: woensdag 8 mei 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.