Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telecomwet aangenomen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Telecomwet is erdoor. Het voorstel is op 8 mei goedgekeurd door de Eerste Kamer, inclusief de cookiewet, openstelling tv-kabel en verplichte netneutraliteit. Op dinsdag 5 juni treedt de wet in werking.

In deze gewijzigde wet wordt vrije toegang tot internet gegarandeerd en is het verboden nieuwe diensten zoals WhatsApp, Viber en Skype te blokkeren. Daarmee wordt de zogeheten netneutraliteit wettelijk vastgelegd. Nederland is na Chili het tweede land ter wereld dat dat de vrije toegang tot internet wettelijk garandeert.

De belangrijkste punten uit de wet zijn:
- De consument moet beter worden geïnformeerd als er bestandjes -zogenaamde cookies- op zijn computer worden geplaatst. De gebruiker moet daarvoor zelf toestemming geven. De Tweede Kamer heeft bij de behandeling van de wet deze bepaling aangescherpt.

- Wanneer je klantgegevens op straat komen te liggen, dienen de providers dit zo snel mogelijk te melden.

- Voor gehandicapten komt onder meer een beeldbemiddelingsdienst en een tekstbemiddelingsdienst, zodat zij eenvoudiger kunnen communiceren met bedrijven en overheden.

Verder wordt de invoering van de Nota Frequentiebeleid één van de belangrijkste wijzigingen in de Telecomwet genoemd.  Met het nieuwe beleid moeten procedures flexibeler geregeld kunnen worden.
 

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.