Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telefoons, masten en gezondheid

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

 'Telefoons, masten en gezondheid' heet de nieuwe voorlichtingssite van KPN. Vodafone heeft een soortgelijke site met dezelfde titel. Wat er staat klinkt redelijk naar het oordeel van Stop UMTS. Zo geeft KPN een aantal tips om de blootstelling aan elektromagnetische velden voor uzelf en uw kinderen te beperken. Benieuwd welke tips?

Blootstelling beperken
KPN wijst er op dat het hier niet gaat om aanbevelingen van de operator zelf of van de wetenschappelijke instanties, maar 'om algemene informatie die u kunt gebruiken in het geval u, om wat voor reden dan ook, blootstelling aan elektromagnetische velden wilt beperken.'

Vergroot de afstand tussen uw mobiele telefoon en uw lichaam
Hoe groter te afstand, hoe beperkter de blootstelling van uw hoofd of lichaam aan elektromagnetische velden. Zet bijvoorbeeld uw telefoon op speakerfunctie, of gebruik een headset of oortje. De hoeveelheid elektromagnetische energie is het grootst bij de opbouw van de verbinding: houd uw telefoon op dat moment dus op enige afstand van uw lichaam.

Kies een telefoon met een lage SAR-waarde
De SAR-waarde staat voor de ‘Specific Absorption Rate’ en geeft aan hoeveel elektromagnetische energie een mobiele telefoon afgeeft (uitgedrukt in Watt/kg) en wordt opgenomen door het lichaam.
In de gebruiksaanwijzing van een mobiele telefoon kunt u altijd informatie vinden over de SAR-waarde. Let wel: het gaat hier om maximumwaarden, die in de praktijk bijna nooit gehaald worden.

Bel op plaatsen waar het bereik zo goed mogelijk is
Bij een slecht bereik moet een mobiele telefoon harder zenden om verbinding te maken, en is de hoeveelheid elektromagnetische energie dus hoger.

Beperk uw belgedrag en de momenten van blootstelling
Bel korter of minder vaak, gebruik vaker tekstberichten of instant messaging en zet de telefoon uit of in vliegtuigmodus als u deze niet gebruikt, zoals ’s nachts.
 

Geactualiseerd: donderdag 7 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie