Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telfort klanten mogen 'Internet en Bellen' opzeggen

door Jeanet Woldring

Telfort verhoogde per 1 mei dit jaar de tarieven voor vast bellen in het pakket 'Internet en Bellen' en gaf abonnees niet het recht de gehele overeenkomst op te zeggen. De Opta staat dit niet toe en legde een last onder dwangsom op. 

De toezichthouder is van oordeel dat het hier gaat om één overeenkomst voor internet en vast bellen. Bij wijziging van de tarieven van één van beide diensten moet de abonnee de mogelijkheid te krijgen om de gehele overeenkomst kosteloos te beëindigen.

Op grond van de Telecommunicatiewet is een aanbieder verplicht om consumenten het recht te bieden binnen vier weken kosteloos de overeenkomst op te zeggen, indien deze aanbieder de voorwaarden in het nadeel van de consument wijzigt. Opta's uitleg van de Telecommunicatiewet in deze zaak heeft mogelijk consequenties voor alle providers van dual-play en triple play, stelt Telecompaper. 

Na aandringen van de toezichthouder heeft Telfort haar abonnees die gelijktijdig een internet en vast bellen-dienst zijn aangegaan inmiddels de mogelijkheid geboden om de gehele overeenkomst kosteloos te beëindigen. Daarmee heeft het bedrijf tijdig aan de last onder dwangsom voldaan.Telfort heeft aangekondigd in bezwaar te zullen gaan. 

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie