Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telfort met snel en goedkoop ADSL

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Telfort biedt vanaf vandaag vast internet en bellen aan via het netwerk van moederbedrijf KPN. De voordeelaanbieder van mobiele telefonie  introduceert twee nieuwe producten: internet met de maximaal haalbare snelheid van 20 Mb voor € 19,95 en gratis bellen naar vaste nummers in Nederland voor € 9,95 extra. Hiermee is Telfort ongeveer de helft goedkoper dan Vodafone die sinds kort een soortgelijk product aanbiedt voor een maandprijs van vijftig euro.

Beste marktaanbod
Naar eigen zeggen heeft 'Telfort internet' direct het beste huidige marktaanbod. Hiermee wil de aanbieder zich richten op de prijsbewuste consument die behoefte heeft aan duidelijkheid. Zo blijkt uit recent marktonderzoek van Maurice de Hond dat Nederlanders de internetmarkt ondoorzichtig en complex vinden met misleidende internetaanbiedingen. Reden hiervoor blijkt de grote hoeveelheid internetaanbieders en hun verschillende producten. Hierdoor vindt de consument het onduidelijk welke internetaanbieder de beste prijs/ kwaliteit verhouding biedt. 

Concurrentie
Met die 'grote hoeveelheid internetaanbieders' valt het overigens wel mee. De laatste tijd  slinkt het aantal internetaanbieders zienderogen door alle overnames en fusies. En of dat nou zo gunstig is voor de consument, valt sterk te betwijfelen. De overnamekoorts van KPN begon in 2004 met Freeler, gevolgd door een gedeelte van het klantenbestand van Tiscali. Vorig jaar werd Speedlinq ingelijfd, daarna Demon, Cistron en HCCnet. In mei van dit jaar keurde de NMa de overname van Tiscali goed. Waarschijnlijk zullen de merknamen Tiscali, 12Move en Speedlinq verdwijnen en daarmee ook het scherpgeprijsde prijsvechtersaanbod. Wat er met Orange breedband gebeurt na de overname door T-Mobile, schijnt nog niet geheel duidelijk te zijn.

Misleidende aanbiedingen
"Telfort internet met vaste maandbedragen kent geen misleidende aanbiedingen", zo laat het bedrijf weten. Zonder namen te noemen doelt Telfort daarmee op het feit  dat sommige concurrenten met een laag maandbedrag stunten, maar na een aantal maanden met forse  prijsverhogingen komen. Ongetwijfeld wordt gedoeld op Tele2 voor € 4,95 per maand, maar na 10 maanden -nog binnen de contractsperiode- € 14,95. KPN's eigen dochters Het Net  en Speedlinq werken overigens ook met stuntprijzen, echter niet voor een paar maanden, maar voor het hele eerste jaar. De extra kosten die sommige providers voor de doorbelasting van het vaste lijngebruik rekenen, wordt ook als misleiding betiteld.

Net als Alice duidelijkheid
"Een geheel nieuwe benadering in tegenstelling tot vele internetaanbieders die consumenten aan zich willen binden met inzet van tijdelijke kortingen. Acties en aanbiedingen bevatten regelmatig ondoorzichtige informatie door de kleine lettertjes of de bekende ‘mitsen en maren’. "Telfort internet kiest voor duidelijkheid richting de consument en maakt hiermee een einde aan de ondoorzichtige internetmarkt”, zegt directeur Marco Visser. Geheel nieuw is die benadering niet, want Alice die een paar maanden geleden de wondere wereld van Nederland binnenstapte, profileert zich eveneens met 'een duidelijk aanbod zonder kleine lettertjes'. Beide providers bieden een 'tot' 20 MB verbinding voor € 29,90 per maand, waarbij Alice per maand opzegbaar is.

TOP 5: 20 MB
Met Telfort Internet tot 20 MB voor € 19,95 per maand, gratis modem, geen aansluitkosten en geen doorbelasting van de vaste lijn staat dit internetabonnement op de vierde plaats in de TOP 5. Compuserve, Abel Telecom en Orange staan op plek 1, 2 en 3, maar daar komen de vaste lijnkosten van zo'n tien euro per maand nog wel overheen. Voor wie geen vaste KPN lijn heeft en een zeer snelle verbinding zoekt, is Telfort internet het allervoordeligst! Voor € 9,95 per maand extra kan men zonder starttarief gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Nummerbehoud is mogelijk evenals bellen met je huidige vaste toestel. Voor Telfort internet en Telfort vast bellen geldt een Fair Use Policy.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.