Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Telfort: verdubbeling internetklanten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telfort heeft in amper zes maanden tijd het aantal nieuwe klanten verdubbeld. Gisteren sloot de provider in Vleuten de 100.000e klant aan op het eigen netwerk. Het zijn vooral nieuwe klanten die nog niet eerder op internet aangesloten waren en klanten van de kabelbedrijven die goedkoper uit willen zijn. Telfort sloot in april nog de 50.000ste nieuwe klant aan.

Scherpe vaste lage prijs en hoge snelheid
Volgens Robin Clements, Directeur Telfort Internet, komt de snelle groei door de scherpe vaste lage prijs en de relatief hoge snelheid tot 20 Mb die Telfort biedt. "Uit onze cijfers komt naar voren dat meer dan de helft van onze klanten niet eerder een breedbandaansluiting had. Ik denk dat de groei nog hoger zou zijn geweest als niet zoveel klanten vast zouden zitten aan hun contract met hun kabelaar."

Wegnemen overstapdrempels
Als later dit jaar de overstapdrempels wegvallen verwacht Telfort nog meer overstappers te verwelkomen. Clements: "Sommige kabelaars profiteren nu nog van het feit dat hun contracten stilzwijgend worden verlengd en dus niet tussentijds kunnen worden opgezegd. Daar komt echter binnenkort door een wetswijziging verandering in." 

Stilzwijgende verlenging wettelijk beperkt
De directeur van Telfort Internet doelt op de wetswijziging waarbij een consument na afloop van een abonnement van een telecom- of programmadienst voor bepaalde tijd, altijd binnen een maand kan opzeggen. Zo wordt stilzwijgende verlenging van contracten wettelijk beperkt. Deze wetgeving zou na instemming van de Eerste Kamer medio 2008 effectief worden. Telfort verwacht dat veel Nederlanders dan opnieuw gaan rekenen en overstappen op internet via ADSL.

Overigens zit je bij de grootste kabelaar Ziggo nu al niet meer aan een jaarcontract vast en kun je elke maand opzeggen. Ook ADSL aanbieders als Alice en Het Net bieden maandcontracten aan.  

Meer informatie en online overstappen: Telfort Internet

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.