Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tethering mag bij KPN, Telfort, Hi en MTV mobile

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tethering, het gebruiken van de mobiele telefoon als modem, is per direct toegestaan op alle mobiel internet abonnementen van KPN, Telfort, Hi en MTV Mobile. Hierdoor is het mogelijk om onderweg op bijvoorbeeld je iPad te kunnen internetten. Dat laat KPN vandaag weten.

Met de komst van smartphones en tablets is het gebruik van mobiel internet de afgelopen jaren explosief gestegen. Om tegemoet te komen aan het veranderend klantgedrag, heeft KPN de afgelopen tijd nieuwe abonnementen geïntroduceerd, met een vast aantal MB’s in plaats van onbeperkt. Bij de nieuwe abonnementen van Hi (maart 2012) en Telfort (april 2012), is het gebruik van tethering al toegestaan.
 
Wat verandert er?
Per direct wordt tethering ook toegestaan op de oude abonnementen. De aanvullende voorwaarden waarin gesteld wordt dat het gebruik van je mobiele telefoon als modem niet is toegestaan, zijn dus niet meer van toepassing.
 
Hoe worden de MB’s via tethering verrekend?
De MB’s die de klant via tethering gebruikt, gaan uit de databundel van het abonnement dat bij de smartphone hoort.  De klant ontvangt de sms alerts ook alleen op de smartphone. Als de MB limiet is bereikt wordt conform de voorwaarden van het abonnement de snelheid verlaagd, de verbinding verbroken, of gaat het buitenbundel tarief gelden.
 
KPN wijst er op dat intensief gebruik van een tablet of laptop via tethering er toe kan leiden dat de databundel snel wordt verbruikt. Een los internet op laptop/tablet abonnement is bij intensief gebruik aan te raden, adviseert de aanbieder.
 
De nieuwste smartphones hebben nu meestal de mogelijkheid om als draagbare hotspot te functioneren. Tethering wordt ook wel Persoonlijke Hotspot (iPhone) of draagbare Wifi Hotspot (Android) genoemd. Om te controleren of een toestel geschikt is voor tethering is het raadzaam om het toesteltype even te Googlen in combinatie met hotspot.
 
Misbruik
Het is niet de bedoeling dat klanten hun mobiel internet verbinding ter beschikking stellen en/of delen aan anderen. Daarnaast is het zo dat KPN bij de oudere abonnementsvormen, bijvoorbeeld met onbeperkt internetbundels, misbruik niet zal toestaan. Bijvoorbeeld in het geval dat klanten hun onbeperkt mobiel internetbundel gebruiken als vervanging voor hun vaste ADSL- of kabel internetaansluiting. Hierdoor kan congestie ontstaan op het mobiele netwerk. 

Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.