Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali maakt ADSL sneller en goedkoper

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Tiscali lanceert twee nieuwe ADSL-producten met extreem hoge snelheden en beduidend lagere prijzen. Daarnaast wordt een goedkoop starterspakket geïntroduceerd.

De twee producten zijn naar eigen zeggen 40 tot 60 maal sneller dan de telefoonlijn en 40 tot 50% goedkoper dan vergelijkbare producten van haar concurrenten.  Hiermee zegt Tiscali internet nu goedkoper en sneller te maken dan ooit. De introductie van deze structurele prijsverlaging start vandaag.

Tiscali maakt gebruik van een eigen netwerk in Nederland dat overgenomen is van het vroegere BaByXL. Het netwerk voorziet in de bandbreedte die nodig is om hoogwaardige diensten zoals muziek- en filmdiensten, gaming en op termijn telefonie te leveren. De dekking is weliswaar niet zo uitgebreid als het KPN-netwerk, maar op de plekken waar Tiscali niet beschikbaar is, biedt zij ADSL via het reguliere KPN-netwerk tegen een laag tarief.

Het nieuwe Tiscali ADSL Surf dat vorige maand via onder meer Albert Heijn winkels werd geïntroduceerd is een grandioos succes, zo laat de provider weten.

Vanaf vandaag biedt Tiscali nog twee nieuwe high tech ADSL-producten onder de namen Tiscali ADSL Family 2Mb en Tiscali ADSL Live! 3Mb die extreem hoge snelheiden bieden en in prijs beduidend lager liggen dan het voordeligst vergelijkbare ADSL-tarief in de markt. Met Tiscali ADSL Family 2Mb kunnen meerdere huisgenoten tegelijkertijd met hoge snelheden surfen. Dit abonnement geeft bijvoorbeeld ruimte om 1000 uur te surfen en 1000 muzieknummers te downloaden. Tiscali ADSL Live! 3Mb is speciaal ontwikkeld om full screen live beeldmateriaal te bekijken en eindeloos online te gamen.

Ook biedt Tiscali een ADSL-starters pakket onder de naam Tiscali ADSL Start, een abonnement voor iedereen die tegen minimale kosten toch snel en veel wil internetten zonder op de telefoontikken te hoeven letten. Daarbij hanteert Tiscali een datalimiet van 1.000 MB. Dit is voldoende limiet voor een gemiddelde ADSL-starter om binnen het vaste bedrag van EUR 19,95 te kunnen blijven.

Ruud Huisman, CEO van Tiscali Benelux en Scandinavië: “De visie van Tiscali is dat internet voor iedereen toegankelijk moet zijn. Wij vinden dat de gebruiker de best mogelijke verbinding verdient tegen een realistische prijs. Uit testen blijkt dat de Nederlandse consument razend enthousiast is over onze producten, niet alleen vanwege de ongekend lage prijs en hoge snelheid maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Dit levert internetgebruikers onmiskenbare voordelen op het gebied van tijd en geld. Tiscali geeft bestaande en nieuwe abonnees een betere internetervaring en meer keuze tegen lagere kosten. Met dit nieuwe aanbod blijven wij aan zet in de snelgroeiende ADSL-markt.”

In onze ranglijst met de goedkoopste ADSL pakketten heeft  door deze lancering ook weer een verschuiving plaatsgevonden. Tiscali bezet nu 2 plaatsen in de TOP 6, waarbij opgemerkt moet worden dat ADSL Start niet alleen het goedkoopste pakket op jaarbasis is, maar ook de snelste verbinding heeft in deze prijscategorie. Immers, de overige pakketten hebben allemaal een downloadsnelheid van 256 Kbit/s en een upload van 64 Kbit/s. Ook na de realisatie van de aangekondigde snelheidsverhoging van de KPN producten blijft dit starterspakket qua upload nog steeds sneller. KPN wordt 96 Kbit/s en Tiscali Start is 128 Kbit/s. Last but not least heeft dit pakket ook nog een hoger datalimiet (1 Gb) dan vergelijkbare pakketten uit deze prijsklasse! Zeker een factor om rekening mee te houden, wanneer men beseft dat de gemiddelde ADSL gebruiker minimaal 1 Gb per maand downloadt. De kans is dus erg groot dat op pakketten met een limiet van 250 Mb dan  ook behoorlijk bijbetaald moet worden!

De productspecificaties van de pakketten op het Tiscali-netwerk vindt u hieronder; uitgebreidere pakketgegevens worden vermeld in de ADSL vergelijking op Internetten.nl, waar u tevens kunt controleren of deze ADSL pakketten op uw adres beschikbaar zijn. Ook kunt u de gewenste pakketten online bestellen.

Tiscali ADSL Start
· Snelheid 384/128 Kbit/s = 7 x sneller dan de telefoonlijn
· Het ideale instapabonnement met hoge datalimiet van 1.000 MB
· Een vast tarief per maand EUR 19,95

Tiscali ADSL Surf
· Snelheid 768/128 = 15 x sneller dan de telefoonlijn
· De eerste drie maanden EUR 19,95 per maand
· Daarna EUR 24,95 per maand
· Datalimiet van 2.000 MB

Tiscali ADSL Family 2Mb
· Snelheid 2048/256 Kbit/s = 40 x sneller dan de telefoonlijn
· Internetten met het hele gezin tegelijk
· De eerste drie maanden EUR 29,95 per maand
· Daarna EUR 39,95 per maand

Tiscali ADSL Live! 3Mb
· Snelheid 3072/512 Kbit/s = 60 x sneller dan de telefoonlijn
· Realtime, fullscreen films, muziek en gamen
· De eerste drie maanden EUR 39,95 per maand
· Daarna EUR 49,95 per maand

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.