Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali met internet op tv

Leestijd: 2 minuten

Tiscali en MyTVision lanceren  in Nederland een nieuw product - MyTVision Internet op Televisie. World Online deed net als KPN eerder een poging.

Met een set-topbox (de "Netbox") krijgen televisiekijkers via de website mytvision.tv toegang tot het Internet.  MyTVision werd in mei 2001 opgericht door het duo Michel Meijerink en Judith van Dijk in samenwerking met Tiscali.

Met de Netbox, een klein zwart apparaatje, zo groot als een boek en een internetaansluiting van MyTVision, krijgt men via de televisie toegang tot internet. De klant sluit simpelweg een Netbox aan op zijn televisie en zijn gewone telefoonlijn om in te bellen op het Internet.

De installatie is snel en eenvoudig. Eenmaal aangesloten heeft de klant toegang tot de TV friendly portal van MyTVision. Deze biedt informatie zoals actualiteiten (nieuws, sport, file info, weer), entertainment (TV gids, bioscoop) en shopping. Ook kan gebruik gemaakt worden van e-mail-, chat- en searchfuncties.

"MyTVision Internet op TV is handiger en uitgebreider dan teletekst en minder tijdrovend dan internet via een computer. Terwijl je mailt of chat kan je op een klein schermpje het programma op TV blijven volgen. De Netbox is vooral heel gemakkelijk in gebruik, juist voor onervaren internetters", zegt Michel Meijerink, Algemeen Directeur van MyTVision.

De Netbox is in eerste instantie gericht op mensen die nog niet internetten of e-mailen. Ook voor senioren, voor wie de huidige toepassingen van internet vaak ontoegankelijk zijn, zal de Netbox veel mogelijkheden bieden, denkt Tiscali.

Ruud Huisman, CEO van Tiscali: "De mogelijkheden die MyTVision biedt om via de TV het Internet te ontsluiten, passen uitstekend in de doelstelling van Tiscali om internetten voor iedereen mogelijk te maken. Het is vernieuwend en vooruitstrevend. Tiscali is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen in de internetwereld, om zo veel mogelijk servicegericht te blijven. MyTVision is een fantastisch concept."

Het MyTVision Internet op TV pakket zal vanaf 5 mei in eerste instantie verkrijgbaar zijn via Wehkamp voor een prijs van € 199,-

Geactualiseerd: dinsdag 13 mei 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie