Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tiscali spant kort geding aan tegen KPN

Leestijd: 2 minuten

Op 2 oktober a.s. dient een kort geding van Tiscali tegen de handelwijze van KPN vanwege het onrechtmatig bevoordelen van haar eigen internetproviders.

KPN levert ADSL via haar eigen internetproviders die deel uitmaken van het KPN-concern én via onafhankelijke ISP’s zoals Tiscali, Zonnet en Wanadoo. Volgens Tiscali zou KPN op 22 augustus jl. eenzijdig besloten hebben Tiscali voor onbepaalde tijd uit te sluiten van KPN’s marketing- en reclameacties voor ADSL. Zo is  Tiscali’s aanbieding van de “ADSL aanbiedingenpagina” van KPN’s website verwijderd.* KPN geeft als reden dat Tiscali haar eigen marketing inspanningen meer op KPN’s product zou moeten richten in plaats van op Tiscali’s alternatieve ADSL-product.

Daarmee handelt KPN volgens Tiscali in strijd met gemaakte afspraken. Bovendien oefent KPN zodoende onrechtmatig druk uit op Tiscali, kennelijk om KPN’s eigen ADSL-product en KPN’s eigen ISP’s te beschermen tegen Tiscali’s concurrentie, aldus de provider. 

Zoals op Internetten.nl te zien is, biedt Tiscali niet alleen ADSL aan via KPN, maar ook via haar eigen netwerk nl. Tiscali Wholesale (het vroegere BaByXL). 

Volgens de dagvaarding moet KPN de geplande reclameacties in het vervolg ook tijdig aan Tiscali melden. Geplande acties werden in het verleden wel tijdig gemeld aan de eigen ISP’s, maar niet aan de onafhankelijke ISP’s zoals Tiscali. Tiscali heeft daardoor minder goed dan de KPN-ISP’s kunnen inspelen op die gezamenlijke acties voor ADSL.

De rechtzaak is op 2 oktober.

*Ook Zonnet is overigens verwijderd, terwijl een nieuwe, onbekende provider Oneline Internet BV als partner van KPN Telecom toegevoegd is.

Geactualiseerd: dinsdag 2 september 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.