Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Totaalwijzer vernieuwd met TOP 5

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Totaalwijzer.nl is uitgebreid met een TOP 5 goedkoopste Totaalpakketten. Hierdoor kunt u in één oogopslag zien wat de vijf voordeligste alles-in-één abonnementen zijn voor internet, telefonie en digitale tv. 

Totaalwijzer voor internetten, telefonie en tv in één
Totaalwijzer.nl schept al sinds maart 2006 orde in de chaos van grote prijsverschillen tussen combinatiepakketten van internet en telefonie, eventueel in combinatie met digitale televisie. Bencom's achtste vergelijkingssite  rangschikt namelijk voor elk adres in Nederland de zogenaamde 'triple play' combinaties en de kosten ervan. Met deze totaalpakketten behoren de abonnementskosten voor de vaste lijn tot het verleden en kan de consument veel geld besparen.

Ingewikkelde materie
'Triple play, vaktaal voor telefoneren, internetten en digitaal tv-kijken via één bedrijf, is voor veel mensen een ingewikkelde materie. De strijd om de bel-, surf- en kijkklanten wordt steeds heftiger en veel bedrijven slagen er niet in een overzichtelijk en eenvoudig aanbod te doen', schreven we tweeënhalf jaar geleden. Nu geldt dit nog steeds, al is er inmiddels het een en ander veranderd. Zo verschilt de definitie van 'gratis bellen' nog altijd tussen de verschillende partijen. Ook weten consumenten vaak niet welke kosten bij het abonnementsgeld inbegrepen zijn. Daarnaast is er nog steeds veel onduidelijkheid over voorwaarden, contractsduur en overstapmogelijkheden, waardoor het maken van een keuze heel lastig is. Bovendien zijn de ontwikkelingen op digitaal gebied voor de gemiddelde consument nauwelijks te volgen.

TOP 5
Waren er twee jaar geleden nog te weinig aanbiedingen van totaalpakketten voor een TOP 5, nu is dat wel het geval. Reden genoeg om Totaalwijzer uit te breiden met deze concurrentiebevorderende ranglijst op prijs. In de berekening zijn standaard alle kosten voor internet + bellen + tv meegenomen waarmee u het eerste jaar te maken krijgt. Dat wil zeggen: abonnementskosten (12 maanden), kortingsacties, verzendkosten, kosten van het startpakket, modem- en aansluitkosten. Ook de vaste kabelkosten voor tv zijn inbegrepen (indien van toepassing). Niet meegenomen worden de monteurskosten en totaalpakketten van kleine kabelbedrijven.Tele2, Ziggo en Het Net
De TOP 5 wordt momenteel in beslag genomen door Tele2, Ziggo en Het Net. Het voordeligste totaalpakket van Nederland levert Tele2, die er ook qua snelheid met kop en schouders bovenuit steekt. Voor net nog geen 450 euro krijgt u een jaar lang een razendsnelle internetverbinding tot 20 Mbps, inclusief telefonie en digitale televisie. Frank, het zwarte reclameschaap van Tele2 doet z'n naam dus eer aan (Frank's the name... cheap's my game)!

Op de tweede plaats staat kabelbedrijf Ziggo met Alles-in-1 Basis. Met dit pakket kijkt u (analoog en digitaal) televisie, internet en belt u voordelig. De snelheid van 1 Mbps haalt het bij lange na niet bij die van Tele2. Wel krijgt u meer televisiezenders. Wilt u gratis bellen 's avonds en in het weekend, dan betaalt u maandelijks 6 euro meer en bent u € 560,90 kwijt voor het eerste jaar Ziggo Alles-in-1 Basis + Volopbellen Avond/Weekend (plek 4).  Voorwaarde is dat u in het verzorgingsgebied van de kabelaar woont. Voordeel bij Ziggo is, dat je niet vast zit aan een jaarcontract en het kabeltv-abonnement is inbegrepen.

Plek 3 is voor Het Net Instapsurfen&Bellen + Interactieve TV, eveneens met een relatief lage down- en uploadsnelheid. Wie sneller wil, kan beter kiezen voor Het Net Snel Surfen&Bellen + ITV, (5e plek) waarvan de downloadsnelheid vorige week verdubbeld is naar 8 Mbps. Voor 10 euro extra per maand kunt u onbeperkt bellen naar vaste nationale nummers. Ook Het Net heeft maandcontracten.

Totaalwijzer.nl is de achtste vergelijkingssite van Ben Woldring die op 13-jarige leeftijd telefonietarieven begon te vergelijken op Bellen.com. Hierna volgden Belwijzer.nl, Internetten.nl, Vakantiebellen.com, Gaslicht.com, Energiewereld.nl, Digitelevisie.nl en Breedbandgekte.nl. Binnenkort ziet een nieuwe vergelijkingssite het levenslicht.

Geactualiseerd: maandag 24 november 2008

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.