Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Tweede Paasdag gratis bellen via satelliet

Leestijd: 2 minuten

Via een e-mail kregen we onderstaande nieuwstip van Jasper Koning, schrijver van onderstaand artikel in ZDNet Nieuws van 29 maart j.l.
Aangezien dit nieuwtje (ook op Planet Multimedia te lezen!) passend is voor onze telecom- en internetsite, willen we het onze bezoekers op de valreep nog even melden:

"Mobiele bellers in Nederland en België kunnen maandag tweede paasdag een dag gratis bellen via een satellietnetwerk. Het bedrijf Sedilia wil op die manier testen of de WireSat-dienst ook in de praktijk overeind blijft.

In een laboratoriumomgeving heeft het bedrijf het WireSat-systeem al wel veelvuldig uitgeprobeerd, verklaart product manager van de dienst in de Benelux, Pieter Ponstra. Maar om te zien of het ook in de praktijk werkt, is een groot aantal 'echte' bellers nodig. De dienst verbindt bellers met het gangbare 900- en 1800 gsm-netwerk via een satellietnetwerk en kan op die manier breedbandsnelheden aanbieden. Een grps- of umts-verbinding is volgens het bedrijf niet nodig om maximale snelheden van 512 kilobyte per seconde te halen. In de praktijk zal dat neerkomen op een downloadsnelheid van 20 tot 60 kb/s.

Normaal gesproken levert Sedilia zijn diensten alleen aan telecombedrijven die op basis van hun producten een definitieve dienst aan de eindgebruiker kunnen aanbieden. Voor de test van WireSat maakt het bedrijf een uitzondering. Het 'Low Orbite Satellite'-systeem wordt gedurende 24 uur vrijgegeven voor consumenten die beschikken over telefoon met gsm-abonnement bij een Nederlandse of Belgische telecomprovider. Toegang tot het netwerk gaat volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

De echte introductie van de dienst verwacht Sedilia pas over een jaar. Het bedrijf is momenteel in gesprek met KPN en Libertel. Geïnteresseerden kunnen zich voor de test aanmelden door een sms-bericht te sturen naar het telefoonnummer 06-24940000 met daarin alleen het woord 'SEDILIA'. Daarvoor gelden de gewone sms-kosten van 25 eurocent. Ponstra hoopt op minimaal 60.000 testers."

Bencom adviseert u goed op de datum te letten: alleen morgen is het dus gratis bellen!

Geactualiseerd: zondag 31 maart 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie