Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Uitrol 4G van KPN bijna voltooid

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Vandaag nadert KPN de afronding van de uitrol van het 4G netwerk. In Vlissingen wordt de laatste hand aan het 4G netwerk gelegd, enkele maanden eerder dan oorspronkelijk gepland door een versnelling van de uitrol.

Landelijke dekking
De afgelopen periode zijn wekelijks meer dan 100 sites omgezet naar 4G. De totale uitrol heeft 14 maanden geduurd. KPN is in februari 2013 begonnen met het ombouwen van de eerste 4G masten in Groot-Amsterdam. De uiteindelijke afronding van de uitrol leidt tot een 4G netwerk met dekking zowel buitenshuis als in huizen, kantoren en andere gebouwen in Nederland.

De vertrouwdheid van de Nederlandse consument met 4G neemt inmiddels flink toe, stelt KPN. Uit eigen onderzoek onder 4G gebruikers blijkt dat het overgrote deel van hen met name films, series en video als belangrijkste 4G toepassing gebruikt.

Concurrenten T-Mobile en Vodafone zijn voorlopig nog druk bezig met de uitrol van 4G. T-Mobile is van plan de uitrol voor het einde van 2015 voltooid te hebben, Vodafone verwacht de uitrol in april 2015 af te ronden.
 

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.