Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UMTS-straling niet gevaarlijk

Leestijd: 1 minuut

De straling van UMTS-masten is niet gevaarlijk. Dat blijkt volgens staatssecretaris Van Geel uit een onderzoek van een onafhankelijk Zwitsers instituut. Hij zei dinsdag in RTL Nieuws dat er geen gevolgen voor de gezondheid van mensen zijn aan te tonen.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse regering omdat er nogal wat tegenstand tegen de plaatsing van UMTS-masten is. Veel mensen zeiden dat ze hoofdpijn en last van chronische vermoeidheid kregen door de straling. TNO concludeerde in 2003 dat de straling inderdaad schadelijk is.

Dat bracht gemeenten ertoe de plaatsing van UMTS-masten te verbieden. Naar aanleiding van het Zwitserse onderzoek hoopt staatssecretaris Van Geel dat gemeenten hun bezwaren intrekken.

Als gemeenten weer meewerken met het plaatsen van de masten, is dat ook een opluchting voor de beheerders van mobiele netwerken. Ze kunnen dan het UMTS-netwerk verder gaan uitbreiden. Ze hebben hiervoor een licentie van de overheid gekregen en hebben daarmee ook de verplichting om dat te doen. 
 

Geactualiseerd: dinsdag 6 juni 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie