Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC beste website in telecombranche

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC heeft de beste website in de telecombranche. Dat blijkt uit de WUA! Top 100 websites van 2011. In het totale klassement kwam UPC uiteindelijk op de zevende plaats terecht. Evenknie Ziggo eindigde op de één na laatste plaats.

De WUA! Top 100 websites is gebaseerd op 58 onderzoeken in de periode augustus 2010 tot juli 2011. Tijdens de onderzoeken gaan respondenten online op zoek naar een product of dienst. Ze bepalen daarbij zelf hun zoekstrategie en beslissingsfactoren. De onderzoeken geven antwoord op vragen als hoe vaak wordt de website gevonden tijdens de oriëntatie, waarom haken bezoekers vroegtijdig af op een website en voor welke aanbieder kiezen ze uiteindelijk en waarom.

UPC hoog, Ziggo laag
Volgens de onderzoekers presteert de website van UPC vooral goed op informatiewaarde en gebruiksvriendelijkheid. Dat Ziggo zo laag eindigde, hoeft in onze ogen niet te betekenen dat de website van de grootste kabelaar zo slecht is. Mogelijk heeft het te maken met de keuze van de panelleden. Deze komen voornamelijk uit (de omgeving van) Amsterdam, waar het onderzoeksbureau gevestigd is. Aangezien onze hoofdstad tot het verzorgingsgebied van UPC behoort en Ziggo er geen diensten levert, is 'de link' gauw gelegd.

Booking.com meest gewaardeerde website
In het totale klassement was de eerste plaats voor Booking.com, gevolgd door Transavia.com en Bol.com. In de telecombranche waren de tweede en derde plek voor T-Mobile en Tele2. In de Top 100 kwamen deze websites op de plekken 12 en 27.

De volledige rapportage is gratis te downloaden voor bedrijven die hun naam en adres achterlaten.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.