Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC in april omgedoopt tot Ziggo

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC wordt in april omgedoopt tot Ziggo. Dat verwacht Liberty Global. Beide bedrijven hebben dan nog geen gelijk productaanbod, al wordt vanaf april wel naar hetzelfde zenderaanbod gestreefd. Wat wijzigt er per 1 april voor UPC-klanten?

De wijziging trekt de tarieven van UPC en Ziggo deels gelijk. Zo kosten Sport1 en Film1 vanaf 1 april bij beide providers hetzelfde. Ook de Fox Sports-pakketten hebben op die datum dezelfde meerprijs. Veel andere diensten hebben dan nog wel andere tarieven en voorwaarden. Zo hanteren UPC en Ziggo andere internetsnelheden en heten de pakketten anders.

Tariefwijzigingen UPC per 1 april 2015

  • Betaalde programma's van Programma Gemist worden gratis en het aantal dagen dat een klant terug kan kijken via Programma Gemist wijzigt naar 7 dagen voor Starter (was vandaag en gister), Royaal (was 10 dagen) en Extra zenderpakketten (was 10 dagen).
  • Tariefwijziging Royaal, Extra zenderpakketten, CI+ module, tweede telefoonlijn en het Veiligheidspakket.
  • Uitfasering oude Extra zenderpakketten. Zo wordt een vijtal pakketten toegevoegd aan Hindi zoals Set Asia Premium en ZeeTV. Per 1 juli gaat de prijs daarvan met 5,95 euro omhoog.

Overige wijzigingen

  • Zenderwijzigingen: zie het volledige zenderoverzicht vanaf 1 april 2015 (pdf).
  • Wijzigingen in het aanbod van gratis content van tv-zenders via UPC On Demand. Zo wordt TLC toegevoegd en een vijftal zenders verwijderd waaronder Nostalgienet.
  • KidsZone komt als apart zenderpakket te vervallen. De zenders Nicktoons, Nick Hits, Baby TV, Pebble TV, Disney Junior komen in het Royaal HD Pakket, NPO Zapp Xtra in Starter.

Om te zorgen dat de klant de zenders behoudt, wordt hij per 1 april overgezet naar dit pakket. Dit pakket kost per 1 april € 9,95 per maand. De klant krijgt op dit pakket automatisch de eerste 4 maanden 50 procent korting.

Klanten mogen naar aanleiding van de prijs- en contentwijzigingen hun contract kosteloos opzeggen tot en met 31 maart. Dit kan schriftelijk, maar ook telefonisch via het speciale telefoonnummer 088-0590111 (lokaal tarief).

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.