Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC met internetabonnement voor blinden en slechtzienden

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Kabel- en mediabedrijf UPC introduceert begin 2010 als eerste bedrijf in Nederland een aangepast internetabonnement voor blinden en slechtzienden. Het is een abonnement met lage bandbreedte voor aansluiting van een Orion Webbox.

Via zo'n box krijgt deze groep mensen op eenvoudige wijze toegang tot een groot aanbod aan gesproken informatie. Blinden en slechtzienden kunnen nu beter betrokken blijven bij de actualiteit. 

De webbox biedt via het internet toegang tot het nieuws, kranten en tijdschriften. Daarnaast kan TV-ondertiteling worden voorgelezen of naar hoorspelen worden geluisterd. 

De webbox heeft diverse nationale en internationale innovatieprijzen gewonnen en de aanschaf wordt inmiddels door alle zorgverzekeraars vergoed. Kosten voor de gebruiker zijn 4,20 euro per maand bovenop de kosten van het UPC standaardpakket. 

De box is verkrijgbaar via de zorgverzekeraars en de speciaalzaken voor blinden en slechtzienden en wordt inmiddels door alle zorgverzekeraars vergoed. De abonnementskosten door NVBS, de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden. In ons land zijn circa 350.000 blinden en slechtzienden.

Zie: UPC internet (+bellen) abonnementen

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie