Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC met internetabonnement voor blinden en slechtzienden

door Jeanet Woldring

Kabel- en mediabedrijf UPC introduceert begin 2010 als eerste bedrijf in Nederland een aangepast internetabonnement voor blinden en slechtzienden. Het is een abonnement met lage bandbreedte voor aansluiting van een Orion Webbox.

Via zo'n box krijgt deze groep mensen op eenvoudige wijze toegang tot een groot aanbod aan gesproken informatie. Blinden en slechtzienden kunnen nu beter betrokken blijven bij de actualiteit. 

De webbox biedt via het internet toegang tot het nieuws, kranten en tijdschriften. Daarnaast kan TV-ondertiteling worden voorgelezen of naar hoorspelen worden geluisterd. 

De webbox heeft diverse nationale en internationale innovatieprijzen gewonnen en de aanschaf wordt inmiddels door alle zorgverzekeraars vergoed. Kosten voor de gebruiker zijn 4,20 euro per maand bovenop de kosten van het UPC standaardpakket. 

De box is verkrijgbaar via de zorgverzekeraars en de speciaalzaken voor blinden en slechtzienden en wordt inmiddels door alle zorgverzekeraars vergoed. De abonnementskosten door NVBS, de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden. In ons land zijn circa 350.000 blinden en slechtzienden.

Zie: UPC internet (+bellen) abonnementen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie