Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC lanceert multimediaplatform voor tv

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Televisie- en internetaanbieder UPC komt met een nieuw multimediaplatform voor digitale televisie. Onder de naam Horizon werd het platform gisteren in Amsterdam gedemonstreerd op de IBC 2011, 's werelds grootste vakbeurs voor de televisie-industrie.

Het platform integreert digitale televisie, persoonlijke content en web based content. Het biedt kijkers ondermeer de mogelijkheid om programma's op genre te zoeken. Maar ook kunnen via het platform apps worden gedownload die toegesneden zijn op eigen kijkgedrag.

Bovendien kunnen gebruikers de televisie die ze via de kabel ontvangen, ook op hun iPad of computer bekijken. Eerder kondigde KPN iets soortgelijks aan: vanaf 15 september is het mogelijk overal in en om het huis live televisie te kijken op de iPad of computer. De innovatie van UPC wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland geïntroduceerd. Daarna volgen Zwitserland en Duitsland.

'Televisie opnieuw uitgevonden'
Bij het platform vormt een computer het ‘multimediahart’ van het huis. Door middel van een draadloos netwerk wordt de tv verbonden met persoonlijke apparaten zoals computers, tablets en smartphones. De tv-interface gebruikt 3D-graphics en beelden om content tot leven te wekken en om snel te kunnen navigeren. 

Het platform heeft ook een zogenoemde 'aanbevelingsfunctie', die op basis van historisch kijkgedrag bepaalde programma's aanraadt. Deze functie biedt toegang tot persoonlijk beeld- en geluidsmateriaal (foto's, muziek, films, etc.) dat thuis op andere apparaten of in de cloud is opgeslagen. Gebruikers kunnen entertainment niet alleen op hun televisies in huis ervaren, maar ook daarbuiten. Speciaal voor Horizon zijn er webbrowsers en apps voor smartphones en tablets ontwikkeld. 

Open platform voor apps
Het platform wil een nieuwe dimensie toevoegen aan televisie, net als apps dat eerder deden voor smartphones en tablets. Gekozen is voor een 'ecosysteem', een open en schaalbaar platform waarvoor ontwikkelaars apps kunnen ontwerpen. Moederbedrijf Liberty Global werkt samen met contentpartijen, zoals YouTube, Facebook en Twitter, om applicaties te ontwikkelen voor haar App Store.

UPC voegt Horizon toe aan het bestaande aanbod van geavanceerde digitale producten. Naar eigen zeggen krijgen digitale televisieklanten bij de introductie een aantrekkelijk upgrade-pakket aangeboden. UPC wil met de innovatie niet concurreren met Digitenne van KPN. "Dat is een heel simpel product waarmee je maar 30 zenders kunt ontvangen, maar het is wel goedkoop.''

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.