Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC mobiel internet nu voor alle klanten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelbedrijf UPC biedt vanaf vandaag alle klanten mobiel internet voor laptops en tablets. Sinds vorig zomer kunnen zakelijke klanten al gebruik maken van deze dienst. Consumenten kunnen kiezen voor 500 MB voor 15 euro per maand en 2 GB voor 25 euro per maand.

Daarnaast is het mogelijk om zonder vaste maandelijkse kosten van de dienst gebruik te maken. Dat kost 5 cent per MB, ongeacht hoeveel data verbruikt wordt. Klanten die hiervoor kiezen, betalen eenmalig 10 euro voor de simkaart. 

Extra voordelig bij Alles-in-1
Voor klanten met een Alles-in-1 pakket (met televisie, vast internet en bellen) heeft UPC iets extra. Zo krijgen zij 50 MB gratis als ze zonder maandelijks vast bedrag internetten. Voor de twee internetbundels krijgen alles-in-1 klanten bovendien 50 procent meer data, dus voor 15 euro krijgen zij maandelijks 750 MB (in plaats van 500 MB) en voor 25 euro krijgen zij 3 GB (in plaats van 2 GB). 

Als de inbegrepen MB’s zijn verbruikt, betalen klanten 5 cent per MB. UPC stuurt een sms ter waarschuwing dat ze per MB gaan betalen. De internetsnelheid blijft altijd tot maximaal 14,4 Mbps, ook als men de bundel overschrijdt.

Mobiel internet 0 MB 500 MB 2000 MB
Per maand 0 MB 500 MB 2000 MB
Voor Alles-in-1  50 MB 
(50 MB gratis)

750 MB
(250 MB gratis)

3000 MB 
(1000 MB gratis)
Buitenbundeltarief 5 ct. per MB 5 ct. per MB 5 ct. per MB
Voordelen  mnd. opzegbaar  gratis sim en USB modem  gratis sim en USB modem
Eenmalig  simkaart € 10
USB modem € 30
 gratis  gratis
Maandprijs  € 0  € 15  € 25

 


Frequenties
UPC maakt gebruik van het netwerk van Vodafone. Het kabelbedrijf heeft eerder, net als Ziggo, al aangegeven actief te willen worden op de mobiele markt. Daarvoor is de samenwerking UPC/Ziggo in het leven geroepen. Zij kregen bij de frequentieveiling in 2010 samen vier vergunningen met een grootte van 40 MHz toegewezen.

Ook bij de veiling in het najaar van 2012 zullen de twee bedrijven weer bieden. Dan worden frequenties opnieuw verdeeld en is er ruimte voor nieuwkomers op de markt voor mobiel internet.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.