Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC Nederland heeft 325.000 telefonieklanten

Leestijd: 2 minuten

UPC heeft de mijlpaal van 1 miljoen telefonieklanten in Europa bereikt. Daarmee is het aantal telefonieklanten in 15 maanden verdubbeld. In Nederland telt het kabelbedrijf inmiddels 325.000 telefonieklanten. Dat heeft het kabelbedrijf vandaag bekend gemaakt.

De snelle groei komt voornamelijk door het succes van digitale telefonie, het op VoIP (Voice over IP) gebaseerde telefonieproduct dat het kabelbedrijf in steeds meer Europese landen aanbiedt.

Na de lancering in Nederland, Hongarije, Frankrijk en Zwitserland is UPC met digitale telefonie sinds kort ook actief in Oostenrijk, Polen en Roemenië. Later dit jaar volgen Tsjechië, Slowakije en Ierland. Het netwerk van UPC Broadband in Europa beslaat circa 18 miljoen huishoudens, waarvan 9,3 miljoen digitale telefonie kunnen ontvangen.

Alternatief voor KPN
UPC was de eerste telecomaanbieder in Nederland die in 2004 grootschalig digitale telefonie via VoIP-technologie (Voice over IP) aanbood. Een basistelefonie abonnement kost bij UPC 9,95 euro. Voor vijf euro meer kan 's avonds en in het weekend onbeperkt gebeld worden naar vaste telefoonnummers binnen Nederland. Wie gelijktijdig voor digitale telefonie én internet kiest, krijgt pakketkortingen die fors kunnen oplopen. Een abonnement bij KPN is daarbij niet meer nodig, waardoor consumenten met digitale telefonie van UPC een reëel alternatief hebben. 

Gegarandeerde bandbreedte
UPC maakt gebruik van haar eigen breedband internet netwerk en de meest geavanceerde IP-technologie, waardoor zij naar eigen zeggen een hoge kwaliteit telefonie via IP kan aanbieden. UPC heeft speciaal voor telefoongesprekken bandbreedte gereserveerd op haar IP-netwerk, dat zij volledig controleert. Dit garandeert betrouwbare verbindingen en een uitstekende geluidskwaliteit.

UPC licht de achterliggende techniek als volgt toe: "Wanneer een gesprek het UPC-netwerk verlaat, wordt het gerouteerd als een traditioneel gesprek. Hiermee verschilt het volledig van technologieën die gebruik maken van Voice over Internet, waarbij gesprekken -vaak uitsluitend via de PC- over het voor iedereen toegankelijke internet worden gerouteerd. Dergelijke technologieën kunnen slechts 'best effort' kwaliteit garanderen en hebben geen gegarandeerde bandbreedte."

Naast de 325.000 telefonieklanten telt UPC Nederland zo'n 2,2 miljoen televisieklanten en 500.000 breedband internetklanten.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie