Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC start 16 april met video on demand

Leestijd: 2 minuten

UPC start op 16 april als eerste kabelbedrijf in Nederland met video on demand (VOD) voor digitale TV. Casema volgt in het derde kwartaal via haar digitale televisieplatform. Hiermee volgen de kabelaars bedrijven als KPN (Mine) en Tele2 (Vision).

UPC stelt de dienst automatisch beschikbaar aan alle klanten van UPC Digital TV die kijken via de UPC MediaBox. Dit heeft algemeen directeur Diederik Karsten van UPC Nederland vrijdag bekend gemaakt op het nationale kabelcongres 'Kabel in de 21e Eeuw' in Amsterdam.

In Nederland bood UPC al enkele jaren 'near video on demand' (NVOD) aan, waarbij een beperkt aantal films bekeken kon worden op vastgestelde tijden. Echte 'video on demand' maakt het mogelijk om uit veelvoud aan films en tv-programma's te kiezen die op elk gewenst tijdstip met de afstandsbediening kunnen worden aangevraagd en bekeken.  Ook is het mogelijk de programma's te pauzeren of door te spoelen.

In eerste instantie komt UPC met een aanbod van circa 35 recent verschenen films en een keuze uit een bibliotheek van nog eens 200 films. Daarnaast komt er 250 uur aan tv-programma's en -series beschikbaar via een abonnement (S-VOD), waaronder circa 75 uur met kinderprogrammering als Pieter Post, Teletubbies, Tweenies, Boes en Miffy and Friends. Dat gaat volgens UPC-woordvoerder Ronald van der Aart "enkele euro's per maand" kosten. Ook kunnen films zonder abonnement per stuk besteld worden. Dat kost drie euro voor familiefilms, en vijf euro voor erotiek.  

Daarnaast biedt UPC een ruime selectie televisieprogramma's die gratis te bekijken zijn (Free-VOD). Het gaat daarbij bijvoorbeeld over beeldmateriaal van evenementen die door UPC gesponsord zijn, zoals de jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam. Daarnaast komt er een "ruime selectie" aan gratis televisieprogramma's.

Op dit moment test UPC de VOD-toepassing bij circa 500 gebruikers. Op 16 april start UPC met VOD in Gelderland en Brabant, een gebied met ongeveer 60.000 digitale TV-klanten. De verdere uitrol naar klanten in andere regio's verloopt geleidelijk in de daaropvolgende maanden.

UPC heeft 2,2 miljoen televisieklanten waarvan naar eigen zeggen ruim een half miljoen digitale-tv-klanten.  Daarnaast heeft het kabelbedrijf 566.000 breedband internetklanten en 389.000 telefonieklanten.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie