Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC stopt met onderling bellen voor 10 cent

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC stopt met het onderling bellen voor 10 cent per gesprek. Abonnees die op dit moment 10 cent per gesprek betalen voor het bellen met andere klanten van UPC, gaan daar vanaf 1 januari per minuut voor betalen, tenzij ze een onbeperkt bellen bundel hebben. Voortaan zal de prijs 9 cent per minuut zijn, naast het starttarief van 10 cent per gesprek.

Gesprekstarieven onderling bellen
Tussen 18 en 30 november informeert UPC abonnees per e-mail, brief en in diverse huis-aan-huis dagbladen. "Het onderling bellen met andere UPC-klanten kost per 1 januari € 0,10 starttarief plus gesprekskosten", zo luidt de mailing. 

Op dit moment hoeven klanten enkel het starttarief te betalen als ze andere UPC-klanten bellen,  de rest van het gesprek is gratis. Hiermee is UPC de enige provider die deze methode hanteert, zoals blijkt uit onze recente vergelijking naar starttarieven. Dat verandert dus per 1 januari. 

De wijziging is een verslechtering van de voorwaarden en daarom kunnen UPC-klanten tot 1 januari hun contract wijzigen of beëindigen. Dat kan zelfs als ze nog een lopend contract hebben.  

Klantenservice gratis
Klanten kunnen vanaf 1 januari wel tegen lagere kosten mobiel bellen met de UPC-helpdesk. Ze betalen dan enkel de gesprekskosten in plaats van een extra tarief van € 0,03 per minuut. 

Bellen naar buitenland goedkoper
Daarnaast gaan de tarieven voor gesprekken met België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden omlaag naar het lokale tarief. In die landen is het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, ook actief, waardoor de kosten makkelijker omlaag kunnen worden gebracht. Vergelijk tarieven naar het buitenland.

Radio en tv 50 cent duurder
Het landelijk tarief Digitale UPC Kabel TV en Radio gaat met 50 cent omhoog van € 18,20 naar € 18,70 per maand. In een achttal gemeenten wordt een lager tarief gehanteerd. Zo betalen abonnees in Geldermalsen straks € 16,10 en in Hilversum € 13,19. Inwoners van  Wijchen zijn het voordeligst uit met € 11,96 per maand.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.