Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC: tv-kijken op Android-toestellen

door Jeanet Woldring

UPC heeft een versie van de Horizon-app voor Android uitgebracht. Daarmee kunnen klanten met hun Android tablet of smartphone live televisie kijken. Deze gratis app is te vinden in de Google Play-store. Gebruikers kunnen er, afhankelijk van hun abonnement, tot bijna 90 tv-zenders mee bekijken en op afstand hun tv-opnames mee inplannen. Op oudere Android-toestellen werkt de app niet.

In de app is ook een uitgebreide tv-gids opgenomen waarvan de zenders in de gewenste volgorde kunnen worden gesorteerd. Om gebruik te kunnen maken van de app heb je een abonnement op digitale tv en internet van UPC nodig. Een abonnement op Horizon is daarvoor niet vereist.
 
De Android app is geschikt voor tablets en smartphones met Androidversie 4.0 of hoger. Televisiekijken op een Android-toestel kan in en om het huis, binnen het Wifi-bereik van het draadloos modem van UPC-klanten. Het hotspot-netwerk van UPC, dat op routers van klanten draait, wordt niet ondersteund.  

Klanten met een iPhone of iPad konden al gebruikmaken van een dergelijke dienst. Online tv kijken is nu dus mogelijk op meer toestellen. Later dit jaar breidt UPC het aantal functies van de app uit met onder meer de mogelijkheid om tv-programma’s uitgesteld via Programma Gemist te bekijken.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie