Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC vernieuwt `witte vlekken` Betuwe en Achterhoek

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabel- en mediabedrijf UPC gaat dit jaar de laatste delen van haar netwerk in Zuid-Holland en Gelderland vernieuwen. Dat wil zeggen sneller internet, digitale telefonie en digitale televisie.  Hiermee gaat een grote wens van belangenvereniging COAX in vervulling.

Witte vlekken
In enkele delen van het verzorgingsgebied van UPC in Zuid-Holland en Gelderland bestaan nog ‘witte vlekken’ ten aanzien van toegang tot breedband. Het betreft hier plaatsen waar klanten wel zijn aangesloten op het kabelnetwerk van UPC, maar dat nog niet geschikt is voor tweerichtingsverkeer. Over dit netwerk kan UPC nu nog geen breedband internet, digitale telefonie of interactieve digitale televisie leveren.

Betuwe en Achterhoek
UPC gaat hiermee ook alle klanten in onder meer de Betuwe en Achterhoek 'een toekomstvast netwerk' bieden, zonder financiële overheidshulp.   "Ook passen we geen verplichte vraagbundeling toe zoals bij de aanleg van andere glasvezelnetwerken vaak wel het geval is." Hiermee reageert de kabelaar waarschijnlijk op het glasvezel initiatief in Tiel en de VDSL2 test in Renkum van KPN.

UPC start per direct met de uitvoering van werkzaamheden in deze gebieden. De eerste gemeenten worden al in het voorjaar opgeleverd. Het bedrijf kondigt per gemeente aan wanneer zij haar netwerk daar gaat moderniseren. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van delen van het netwerk en het plaatsen van nieuwe apparatuur die de nieuwe digitale diensten mogelijk maken.
 

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.