Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC wijzigt tarieven per 1 januari 2011

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

UPC heeft de nieuwe tarieven voor volgend jaar bekend gemaakt. Sommige tarieven voor internet, telefonie en televisie worden verhoogd, andere worden verlaagd of blijven gelijk. Volgens de kabelaar is de aanpassing het gevolg van uitbreidingen van diensten alsmede aanzienlijke investeringen in het netwerk en de kwaliteit van de dienstverlening. Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

Standaardpakket Radio en TV
De prijs voor het standaardpakket radio en televisie gaat 25 cent omhoog: van € 16,80 naar € 17,05 per maand. Aangezien dit standaardpakket nodig is om een dienst van UPC af te nemen, gaat iedere klant deze 'inflatiecorrectie' merken. 

Digitale TV
De prijs van Starter gaat van 4,50 naar 5 euro per maand en ook Starter HD wordt 50 cent duurder. De overige Digitale TV pakketten blijven gelijk. Een aantal extra mediaboxen wordt aanzienlijk goedkoper. Zo wordt de prijs van een extra Mediabox HD DVR 8 euro in plaats van 18 euro.

Internet
De maandprijs van het goedkoopste internetabonnement gaat naar 20 euro (nu 18,50), maar de snelheid wordt verdubbeld (nu 5 Mb). Fiber Power 25 en 30 blijven ongewijzigd, terwijl de duurdere internetpakketten 50 cent per maand in prijs omlaag gaan.
 
Telefonie
Bellen Standaard blijft 10,50 euro per maand en het abonnementsgeld Bellen Onbeperkt + Europa gaat 1 euro omhoog. Dat geldt ook voor voor Bellen Avond&Weekend maar daar wordt Europa aan toegevoegd. Deze abonnees kunnen dan ook voor 10 cent per gesprek bellen naar alle vaste nummers van 32 landen in Europa, inclusief Turkije en Marokko.

Alles-in-één Voordeelpakket en Totaalpakketten
Het Alles-in-één Voordeelpakket alsmede de tarieven van de stapelopties blijven ongewijzigd. Sommige totaalpakketten worden iets goedkoper, andere iets duurder of blijven ongewijzigd. Zie daarvoor het tarievenoverzicht.

Pluim voor vroegtijdige bekendmaking
Vanaf deze week informeert UPC de huidige abonnees over de tariefswijzigingen. Dat is anderhalve maand voordat de wijziging plaatsvindt, dat verdient een pluim! Aan deze vroegtijdige bekendmaking zou de concurrentie een voorbeeld kunnen nemen. Op verzoek van de kabelaar moeten nieuwe klanten in alle verkoopkanalen eveneens op de hoogte gesteld worden van de tariefswijzigingen per 1 januari 2011, waarvan acte.
 

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.