Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

UPC wil ook WiFi hotspots

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

In navolging van Ziggo, heeft UPC ook aangekondigd te willen gaan werken met WiFi hotspots. Hierbij worden modems van klanten ingezet als WiFi netwerk voor andere klanten.

Testen

UPC zal per 1 juli beginnen met het testen van deze WiFi hotspots. De eerste proeven vinden plaats in de omgeving van Zutphen. De test gaat zich met name richten op gebruikservaring en de technische werking van dit netwerk.

Veiligheid en snelheid

Bij deelname aan dit netwerk zal het eigen netwerk gescheiden worden van het netwerk voor derden, waardoor de veiligheid gegarandeerd kan worden. Ook de snelheid van de eigen verbinding zal niet worden aangetast door externe gebruikers. Er kunnen tegelijkertijd maximaal drie ‘gasten’ inloggen op een dergelijk WiFi netwerk. Zij hebben hier geen wachtwoord voor nodig.

Deelname aan dit WiFi netwerk is niet verplicht, maar wanneer een consument zijn netwerk niet beschikbaar stelt, zal er ook geen gebruik gemaakt kunnen worden van de netwerken van andere klanten.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.