Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Van bijna 100 beltarieven naar slechts 2

Leestijd: 2 minuten

KPN gaat de abonnementen voor vaste telefonie vereenvoudigen en het aantal beltarieven verminderen van bijna honderd naar twee. Per 1 februari 2007 gaan de nieuwe abonnementen in. Voor heel veel mensen wordt bellen goedkoper, volgens KPN.

Voordeelnummers, piek/daltarieven, regiotarieven en BelPluspakketten vervallen
Uit diverse onderzoeken heeft KPN geconcludeerd dat klanten behoefte hebben aan meer duidelijkheid en eenvoud in de vele prijsstructuren. Daarom komen er drie abonnementen met belminuten: ‘BelVrij Weekend’, ‘Belvrij Avond & Weekend’ en ‘BelVrij Altijd’. Tegelijkertijd komt er één nationaal tarief (2,75 cent) voor bellen buiten de bundel en één tarief (17 cent) voor bellen van vaste naar mobiele nummers.

BelBasis’-abonnement --> ‘BelVrij Weekend’
Belklanten met een ‘BelBasis’-abonnement (€ 18,16 per maand) gaan straks automatisch over naar ‘BelVrij Weekend’. Voor € 19 per maand kunnen zij in het weekend onbeperkt binnen Nederland bellen naar vaste nummers. Hierbij vervallen de huidige kortingsregelingen zoals ‘BelPlus’ of ‘VoordeelNummers’. Klanten die nu al een bundel hebben om onbeperkt te bellen houden dit ‘BelVrij’-abonnement maar gaan wel iets minder betalen.

Bellen voor vast bedrag wordt standaard
KPN informeert haar klanten vanaf 22 november over de nieuwe abonnementen. Dat betekent dat zij persoonlijk per brief op de hoogte gesteld worden. Voor degenen die via een alternatieve (Carrier Pre Select) aanbieder bellen, verandert er niets en zij krijgen dus geen bericht. Dat geldt ook voor klanten met een Belbudget abonnement van € 9,67 dat in de huidige vorm blijft bestaan.

InternetPlusBellen en SLIM
Voor wie onlangs is overgestapt op internetten en bellen in één, het zogeheten InternetPlusBellen of SLIM bellen van KPN, en toch een brief ontvangt, hoeft niet te reageren. De abonnementsaanpassingen gelden niet voor deze groep.

Overstappen niet verplicht
Wie geen interesse heeft in onbeperkt bellen voor een vast bedrag, kan overigens alsnog kosteloos kiezen voor een standaardaansluiting van € 18,16 per maand. Bij dit abonnement betaalt de beller apart voor de gesprekskosten en blijven de tarieven voor piek- en daluren en regio bestaan. De oude voordeelregelingen vervallen bij dit abonnement.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie