Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Veelverbruiker mobiel internet KPN gaat meer betalen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In de loop van het jaar gaat KPN het aantal mobiele internetabonnementen uitbreiden waardoor veelverbruikers meer gaan betalen dan nu. Dat kondigde de operator donderdag aan tijdens het congres Mobiel Breedband NL van Telecompaper. 

Einde flatfee mobiel internet
Het betekent het einde van flatfee voor mobiel internet op de smartphone. Er komen in de loop van dit jaar meerdere bundels met verschillende tarieven. Niet alleen KPN, ook twee grote internationale operators AT&T en O2 stoppen met hun 'altijd onbeperkt online' abonnementen, zo bericht Erwin Boogert op Emerce.
 
Tijdens een debat tussen operators KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2, vertelde een woordvoerder dat KPN het niet langer logisch acht om elke abonnee met een mobiel internet-bundel voor de smartphone even veel te laten betalen. 

Sommige klanten zouden te veel betalen, terwijl de 'mediajunkies' te weinig betalen voor het grote beslag dat zij leggen op het netwerk. 

Afrekenen per kilobyte is volgens KPN niet meer van deze tijd. De twee bestaande abonnementen (Surf&Mail Totaal en Extra Snel) van resp. 10 en 15 euro worden daarom aangevuld met abonnementen met verschillende maximale hoeveelheden dataverkeer. Hoeveel tariefvormen er komen, wil het bedrijf nog niet bekendmaken.

300 procent groei
De explosie van mobiel internet zorgt bij concurrent T-Mobile voor netwerkproblemen. Volgens telecomtoezichthouder OPTA groeide het totale mobiele dataverkeer in Nederland vorig jaar met 300 procent.

De helft van alle nieuwe mobiele telefoonabonnees neemt bij KPN ook een internetabonnement, weet een woordvoerder aan Nu.nl te vertellen. Volgens hem is de meest extreme groei inmiddels achter de rug. KPN verwacht vanaf nu een jaarlijkse verdubbeling van het verkeer.
 

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.