Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Verlaag je internetsnelheid bij Ziggo en bespaar 120 euro

door Jeanet Woldring

Heb je een snel internetabonnement of Alles-in-1 van Ziggo? Dan kun je 120 euro per jaar besparen door je abonnement te 'downgraden' naar een lagere snelheid. Deze bespaarkans van de Consumentenbond nemen wij graag over. Kun je wellicht mooi gebruiken voor onderling bellen nu dat niet meer gratis is... Lees hier hoe je dit moet aanpakken.

Bespaarkans van 120 euro

Heb je van Ziggo een Alles-in-1 Plus (Z2) of een Alles-in-1 Extra (Z3) abonnement, dan heb je al hoge download- en uploadsnelheden. Maar vanaf 1 mei worden die snelheden nóg hoger. Ziggo is deze week gestart met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Dit proces duurt in totaal 8 weken; het kan dus zijn dat je er pas in juni of juli iets van merkt.

Hogere snelheden echt nodig?

Zoals je in de tabel kunt zien, kun je dan nóg veel sneller internetten. Mooie bijkomstigheid: de prijs blijft gelijk. Dit geldt voor bijna 1,9 miljoen klanten. Maar je kunt je afvragen: heb ik die nóg hogere snelheden wel nodig?

Welke snelheid is voldoende bij normaal internetgebruik?

Je hebt bij normaal internetgebruik aan 20 Mbit/s voldoende, stelt de Consumentenbond. 'Het traagste abonnement bij Ziggo is per 1 mei al 30 Mbit/s en dat is voor de meeste huishoudens al voldoende snel. Alleen stevige 'downloaders' zullen baat hebben bij een nóg sneller abonnement.'  

Wie nu Z2, Z3, Alles-in-1 Plus of Alles-in-1 Extra heeft, moet zich dus afvragen: heb ik die nóg hogere snelheden wel nodig? Zo niet, dan kun je na het eerste jaar van je abonnement je snelheid beter 'downgraden' naar een goedkoper (minder snel) abonnement en ontstaat er een stevige bespaarkans!

Snelheid aanpassen kan 1x per maand

Je snelheid aanpassen via de klantomgeving van Ziggo (Mijn Ziggo) kan 1x per maand, en dat altijd de 1e van de maand. Wie dus nu op 1 juni zijn snelheid verlaagt van 'Plus' naar 'Basis' betaalt €10 minder per maand, op jaarbasis een besparing van €120! Wie internet na zijn aanpassing toch te traag vindt, kan de volgende maand de snelheid via Mijn Ziggo weer omhoog aanpassen ('upgraden'). Ziggo geeft je de vrijheid je optimale snelheid zelf te bepalen.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie