Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Verraderlijke prijsverschillen bij digitale telefonie

Leestijd: 2 minuten

'Het bellen via internet wordt steeds populairder. Kabelexploitanten, internetaanbieders en telecombedrijven bieden pakketten aan waar zowel internet als telefonie en televisie in zitten.

De concurrentie tussen de verschillende aanbieders is groot. Op internet is een wirwar van mogelijkheden en aanbiedingen te vinden. Daardoor is de markt op het gebied van internetpakketten niet altijd even overzichtelijk voor de consument.

Daarnaast werkt het bellen via internet nog niet feilloos. De kwaliteit van de verbinding laat vaak te wensen over. De prijsverschillen zijn enorm groot. KPN biedt pakketten aan tot wel 80 euro, terwijl je bij Tele2 voor 30 euro klaar bent. Hoe sneller de internetverbinding, hoe duurder het abonnement. De prijsverschillen zijn verraderlijk. Daarom heeft Ben Woldring de vergelijkingssite Totaalwijzer.nl opgezet.'

Dit en meer over bellen via internet staat op de website van TROS Radar. De tv-uitzending van afgelopen maandag ging ondermeer over de verschillende vormen van digitale telefonie, hoe het werkt en welke verraderlijke addertjes er onder het digitale gras zitten. Wie Radar gemist heeft, kan de uitzending nog via Digitelevisie  bekijken.

In de TROS-uitzending kwam Multikabel met hun X-tra abonnement twee keer als duurste naar voren. Deze informatie is inhoudelijk correct, maar wij willen hierbij nog wel de kanttekening maken dat het in dit geval om een extreem snel internetabonnement gaat met een downloadsnelheid van 22 Mbit/s. Deze snelheid ligt ongeveer 10 keer hoger dan de gemiddelde snelheid van een breedbandverbinding in Nederland. Voor mensen die minder eisen aan de downloadsnelheid stellen, heeft Multikabel ook beduidend goedkopere abonnementen.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie