Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone: 'Apple en Google moeten meebetalen'

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Om investeringen in nieuwe, snellere telecomnetwerken te garanderen, moeten meer partijen gaan meebetalen aan de honger naar mobiel dataverkeer. Ook Google en Apple. Dat blijkt uit een interview met Vodafone’s topman Jens Schulte-Bockum in het Financieele Dagblad vandaag.

Het huidige verdienmodel in de telecomsector is volgens hem onhoudbaar. “We kunnen niet eindigen in een situatie waarin wij mensen moeten uitleggen hoe een smartphone werkt, terwijl de winsten daarop worden geoogst door Apple, Samsung of Google.” 

Dat de explosieve groei van mobiel internet een prijskaartje heeft en dat Google moet meebetalen, schreef Erwin Boogert ook al in zijn laatste column op Bellen.com. Toen Erwin de topman van Vodafone vroeg wie voor al het Youtube-verkeer moet betalen, klonk het antwoord klip en klaar: “Google”.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.