Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone: consument vindt blokkeren niet erg

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Bijna de helft van de Nederlanders zou helemaal geen mobiel internet meer gebruiken als de prijzen stijgen doordat alle diensten standaard beschikbaar moeten zijn. Dat blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Vodafone.

Slechts een kleine zes procent van de Nederlanders is bereid meer te betalen voor standaard toegang tot alle mobiele diensten via mobiel internet. 47 procent wil liever korting dan standaard toegang tot alle diensten. In ruil voor korting willen consumenten de keuze af te zien van streaming video, VoIP en chatdiensten (zoals YouTube, Skype en Whats App) via het mobiele internet. Nederlanders willen zelf bepalen waar ze voor betalen, aldus Vodafone.

Netneutraliteit
'Als netneutraliteit verplicht wordt, mogen telecomaanbieders niet langer internet met beperkingen aanbieden waardoor het ook niet meer mogelijk is kortingen aan te bieden aan de consumenten voor wie dit aansluit bij hun behoeften. Dit zal voor een grote groep consumenten een forse stijging van de prijzen voor mobiel internet met zich meebrengen.' 

Vandaag heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over dit onderwerp. Op 14 juni wordt over het wetsvoorstel en over de moties die bij dit debat zijn ingediend, gestemd.

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.