Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone: datagebruik verdrievoudigd

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

In een jaar tijd is het aantal smartphones op het netwerk van Vodafone verdubbeld en het mobiele datagebruik verdrievoudigd. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de telecomoperator. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen boekjaar.

Groei smartphones leidt tot data-explosie op netwerk
Om te anticiperen op de sterke groei van mobiel internet, begon Vodafone afgelopen zomer met de upgrade van het datanetwerk naar theoretische snelheden tot 28,8 Mbps. In de 4 grote steden in de Randstad is de uitrol inmiddels voltooid. Hierdoor kunnen meer mensen tegelijk en met hogere snelheden gebruikmaken van mobiel internet. Het aantal smartphones op het Vodafone-netwerk verdubbelde het afgelopen jaar en het totale datagebruik verdrievoudigde ten opzichte van een jaar eerder.

Ook kleinzakelijke markt omarmt mobiel internet
Vodafone introduceerdeafgelopen boekjaar nieuwe smartphone-abonnementen, zoals voor de iPhone, voor onder andere kleinzakelijke gebruikers. Het afgelopen boekjaar betekende tevens de opkomst van de tablet. In juli kwam Vodafone daarom met zakelijke abonnementen voor de iPad. Vanaf oktober kregen zakelijke klanten de mogelijkheid om de Samsung Galaxy Tab te testen. 

Overnames en strategische samenwerkingen
Vodafone maakte in maart het voornemen bekend om 220 winkels van BelCompany over te nemen. Eerder dit jaar werd hollandsnieuwe op het Vodafone netwerk gelanceerd, een nieuwe mobiele aanbieder die lage tarieven combineert met maximale controle. Tevens introduceerde Vodafone samen met RTL een nieuw merk genaamd Sizz, gericht op een vrouwelijke doelgroep.

In september kondigden Vodafone en Eurofiber een samenwerking aan voor de uitrol van glasvezel naar bedrijven en bedrijfsterreinen. Naar eigen zeggen maakt de overeenkomst Vodafone de op één na grootste service provider in de Nederlandse glasvezelmarkt.

Duurzaamheid
Vodafone stimuleert mobiel werken en het gebruik van het openbaar vervoer. Zo bevinden de kantoren van de telecomaanbieder zich vlakbij stations, is de leasevloot met meer dan de helft gereduceerd en moeten medewerkers betalen voor de beperkte parkeerplaatsen bij de Vodafonekantoren. Hierdoor werd de CO2-uitstoot met 25 procent verminderd. Vodafone heeft zichzelf ten doel gesteld om de uitstoot in 2020 met de helft te verminderen ten opzichte van 2006.

In het afgelopen jaar werden bijna 70.000 mobiele telefoons ingezameld voor hergebruik en recycling, een stijging van vijftig procent ten opzichte van vorig jaar. Klanten kunnen hun telefoon verkopen aan Vodafone voor korting of de waarde doneren aan dance4life. Bijna negentig procent van de ingezamelde telefoons worden hergebruikt in ontwikkelingslanden. Telefoons die niet meer werken, ongeveer tien procent, worden ontmanteld voor hergebruik van de afzonderlijke materialen.

Misleidende sms-diensten
Vodafone kondigde in november aan aanbieders van misleidende sms-diensten* zelf de rekening te presenteren. Als eerste telecomaanbieder geeft Vodafone klanten die vermoeden het slachtoffer te zijn van misleidende sms-diensten direct hun geld terug. De kosten hiervan worden verhaald op de aanbieder van de sms-dienst. Deze maatregelen moeten ertoe leiden dat de overlast volledig verdwijnt.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie