Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone en T-Mobile gaan iPad2 verkopen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone start binnenkort met de verkoop van de iPad 2 met WiFi plus 3G. Hiermee is Vodafone de eerste mobiele operator bij wie je het apparaat zelf kunt kopen in combinatie met een abonnement. De iPad 2 zal met een aantal tariefplannen worden aangeboden. Tot nu toe worden alleen sim only abonnementen voor de tablet van Apple aangeboden.

De iPad zelf kun je tot op heden nog niet bij de mobiele operators kopen. Zij verkopen alleen databundels om te kunnen internetten op het apparaat, de zogenaamde microsim only abonnementen. Vodafone is de eerste die daar verandering in brengt door binnenkort te starten met de verkoop van de iPad 2 met WiFi en 3G. De eigen winkels zullen worden uitgerust met een speciale iPad 2 hoek met gespecialiseerd personeel.

Sim only voor iPad
Momenteel biedt Vodafone drie databundels voor de iPad. Je kunt kiezen uit een bundel van 200 MB, 500 MB of 2 GB die elke maand opzegbaar of tijdelijk stop te zetten is. Deze microsim abonnementen gelden ook voor de iPad2, die sinds 25 maart verkrijgbaar is in ons land. 

Mobiel breedband
Daarnaast bestaat de mogelijkheid een mobiel breedband abonnement met microsim af te sluiten voor een iPad of een andere tablet zoals de Samsung Galaxy Tab bijvoorbeeld. In tegenstelling tot het apparaat van Apple verkoopt Vodafone deze data abonnementen al wel in combinatie met de nieuwste tablet van Samsung.
 
De Galaxy is 'gratis' te verkrijgen bij een tweejarig basisabonnement van 40 euro per maand (de 1e 3 mnd. 20 euro) en eenmalig een bedrag van 40 euro. Voor datzelfde mobiel breedband abonnement zonder tablet betaal je 27,50 euro waarbij je het eerste halfjaar 50 procent korting krijgt en geen eenmalige kosten hebt. De snelheid bedraagt 14,4 Mbps down en 2 Mbps up met een datalimiet van 2 GB.
 
Prijzen en beschikbaarheid
Waarschijnlijk zullen de prijzen van de iPad2 niet veel afwijken van die van de Samsung Galaxy. Althans, dat ligt in lijn der verwachting. Vodafone maakt de exacte prijzen en beschikbaarheid binnenkort bekend. Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven op een nieuwsbrief. 

Vergelijking Mobiel Internet op laptop/tablet
Zodra er meer bekend is over de speciale iPad-abonnementen, zal Bellen.com dat publiceren. Uiteraard worden ze dan ook opgenomen in de vergelijking voor Mobiel Internet op de laptop/tablet.

Update: ook T-Mobile gaat de iPad 2 verkopen in Nederland. Over het tijdstip of over prijsplannen is nog niets bekend.

Geactualiseerd: dinsdag 11 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.