Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone en Ziggo mogen door met fusie

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

vodafone-ziggo.jpg

Ziggo en Vodafone krijgen groen licht om te fuseren. De Europese Commissie stelt wel als voorwaarde dat Vodafone zijn afdeling voor vast internet, telefonie en tv-diensten overdraagt aan een andere partij. Door deze samenwerking tussen Vodafone en Ziggo ontstaat er naast KPN een tweede telecomaanbieder die én een vast netwerk én een mobiel netwerk heeft.

Twee grote spelers

Het voornemen om te fuseren werd al in februari aangekondigd. Door samen verder te gaan kunnen de aanbieders completere pakketten aanbieden, de zogenaamde quad play pakketten. Daarmee krijgt Nederland na KPN een tweede speler op de telecom- en televisiemarkt die vaste én mobiele diensten kan aanbieden met een eigen netwerk. Ziggo is momenteel de grootste kabelaar en Vodafone staat op de tweede plaats op de lijst van mobiele providers. Onder welke naam de joint-venture verder gaat is nog niet bekend.

Concurrentie op internetmarkt

De Europese Commissie garandeert dat door de verkoop van de afdeling van Vodafone er voldoende concurrentie blijft op de markt voor vast internet. Vodafone biedt zijn vaste diensten aan via het netwerk van KPN. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) had de gevolgen van de fusie zelf willen onderzoeken, maar dat werd afgewezen door Brussel. Wel is er tijdens het onderzoek samengewerkt met de Nederlandse waakhond. ACM-bestuursvoorzitter Chris Fonteijn liet weten te bekijken of concurrenten nog wel voldoende toegang kunnen krijgen op de netwerken. Mogelijk resulteert dat in een aanscherping van de regels. De toezichthouder wil verzekeren dat er 'voor concurrenten toegangsmogelijkheden blijven op de netwerken' en er voldoende keuze is voor consumenten.

Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.