Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone komt met alles-in-1 via glasvezel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Mobiele provider Vodafone gaat naast vast internet en vaste telefonie via kopernetwerk nu ook internet, bellen en tv via glasvezel aanbieden. Hiermee kunnen huishoudens via één provider gebruikmaken van verschillende digitale diensten met internetsnelheden tot 100 Mbps. Vodafone maakt voor zijn diensten gebruik van het glasvezelnetwerk dat Reggefiber aanlegt en beheert.

Drie varianten
Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV, zoals het pakket heet, is beschikbaar met drie internetsnelheden: 30, 50 en 100 Mbps. Het basispakket heeft ruim 60 tv-zenders, waarvan er 20 in full HD-kwaliteit beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er interactieve diensten beschikbaar zoals Uitzending gemist en video on demand. Consumenten krijgen er analoge tv bij, zodat zij ook op andere toestellen in huis tv kunnen blijven kijken. Per maand kosten deze pakketten respectievelijk 49,95 euro, 59,95 euro en 74,95 euro.

Negen gemeenten
De gemeenten waar Vodafone zijn diensten als eerste aanbiedt, zijn Barneveld, Beuningen, Emmer-Compascum, Groesbeek, Groot Salland, Leudal, Millingen aan de Rijn, Nuth en Zevenaar. Vodafone Thuis Internet, Bellen & TV wordt daadwerkelijk beschikbaar in deze gemeenten nadat minimaal dertig procent van de huishoudens diensten heeft besteld bij één van de providers zoals Vodafone. Zodra een gemeente dit percentage bereikt, gaat Reggefiber van start met de aanleg van een glasvezelnetwerk. Vodafone verwacht medio oktober haar diensten aan te bieden in gemeenten waar al glasvezel ligt.

Grenzen vervagen
Met de introductie van tv zet Vodafone een volgende stap van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen. 'Door onze diensten nu ook via glasvezel op de consumentenmarkt aan te bieden, kunnen huishoudens gebruikmaken van hogere internetsnelheden en met nog betere kwaliteit dan ze al van Vodafone gewend zijn voor mobiele telefonie', aldus directeur Bart Hofker.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie