Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone komt met 'thuiszendmast'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Telecomaanbieder Vodafone gaat zogeheten femtocellen verkopen. Deze apparaten fungeren als het ware als privézendmasten voor gebruik in huizen en kantoorgebouwen waar het mobiele bereik ontoereikend is. De indoor dekking verbetert zodanig, dat telefoongesprekken stabieler en dataverbindingen sneller worden.

3G-bereik bij ontoereikend netwerk
Vodafone is de eerste provider die met deze oplossing komt voor een betere inpandige dekking voor zakelijke klanten en consumenten. Het apparaat stelt gebruikers niet alleen in staat om 3G-bereik te hebben als het netwerk ontoereikend is, het kan tevens  als back-up dienen tijdens piekmomenten of een storing op het mobiele netwerk.

Hoe werkt SignaalPlus?
Het apparaat, de SignaalPlus Plug & Play wordt rechtstreeks in een wandcontactdoos gestoken en met de meegeleverde ethernetkabel verbonden met uw eigen vaste internetaansluiting. Vervolgens zendt en ontvangt het apparaatje een 3G-signaal voor bellen en mobiel internetten. 

De femtocel is ontworpen om in een woonhuis of kleine bedrijfsomgeving te plaatsen en wordt via een vaste internetverbinding verbonden met het netwerk van Vodafone. 

Door de verbinding via het vaste internet is de femtocel ongevoelig voor drukte of storingen op het mobiele netwerk. Eenmaal aangesloten ontstaat een 3G-signaal met een straal van circa 30 meter. De provider legt de werking uit in een demonstratievideo.

Vodafone simkaart vereist
Het is alleen bruikbaar voor 3G-apparaten die zijn voorzien van een Vodafone simkaart (maximaal acht gesprekken of datasessies tegelijkertijd) en kan zowel open en gesloten gebruikt worden. Dat wil zeggen het is mogelijk om de verbinding af te schermen door een lijst in te voeren van mobiele telefoonnummers die toegang mogen krijgen.
 
Een femtocel van Vodafone kost € 85 en is vanaf 3 september te koop.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.