Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone, KPN en T-Mobile uit BKR

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone, T-Mobile en KPN melden met ingang van 1 januari geen klanten meer aan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Volgens de drie grootste telecombedrijven zijn de gevolgen van een aanmelding bij het schuldenregister voor de klant buiten proportie.

Telefoonbedrijven, banken en andere kredietverstrekkers kunnen bij het BKR controleren of een mogelijke klant in de schulden zit. Volgens Vodafone komt het echter voor dat een betalingsachterstand van enkele euro's van iemand in zijn studententijd, leidt tot weigering van een hypotheek en dat vindt het bedrijf te ver gaan.

Streng betalingsbeleid
Op internet zijn er veel klachten over het strenge betalingsbeleid van de bedrijven. Al bij een paar tientjes betaalachterstand zouden klanten in Tiel geregistreerd worden. Zo doen klanten onder meer hun beklag op de website van consumentenprogramma Radar.

Overleg
Overleg van de telecombedrijven met BKR over de instelling van een minimumbedrag voor registratie heeft te weinig opgeleverd. Ze zeggen zich daarom genoodzaakt te voelen om klanten niet meer bij BKR aan te melden. Telecombedrijven zijn, in tegenstelling tot banken, niet verplicht deel te nemen aan registratie bij het BKR.

Preventel
Vodafone, T-Mobile en KPN gaan wel door met registratie in hun eigen systeem 'Preventel', om zodoende onderling achterstandsinformatie uit te blijven wisselen.  KPN zou volgens het FD nog in overleg zijn met BKR.

Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.