Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone laat snelheidslimieten los

door Jeanet Woldring 1 reactie

Snelheidsduivels opgelet! Vodafone gooit alle remmen los op 4G. Vanaf 1 september krijgen alle 4G-klanten altijd de maximaal beschikbare 4G-snelheid. De downloadsnelheid  kan volgens de provider oplopen tot 75 Mbps en na de introductie van 4G+ zelfs tot 200 Mbps. Tot nu toe zijn abonnementen beperkt tot 25 of 50 Mbps.

De provider laat de snelheidslimieten los in de aanloop naar de uitrol van 4G+, waarbij theoretische snelheden tot 200 Mbps behaald kunnen worden. In de praktijk komt dat neer op downloadsnelheden tussen de 50 en 70 megabit per seconde. De nieuwe snelheden gelden voor zowel zakelijke als particuliere abonnementen en voor prepaid- en Hybride-klanten. 

Vodafone stelt dat het vanaf september landelijke 4G-dekking heeft. De uitrol van 4G+ begint dit najaar en voor het einde van het jaar moet het in 50 steden actief zijn. Naar eigen zeggen kan Vodafone  4G+ sneller breed beschikbaar maken dan concurrenten, omdat de provider de benodigde 1800-frequenties nu al in gebruik heeft. 

Lees meer over 4G

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Frank ()

Pas wel op met Vodafone want het in de enigste grote provider waar de snelheid niet terug word gezet nadat de datalimiet bereikt is, hierna maak je dus kosten die flink kunnen oplopen, vooral met 4G.

Opmerking van de redactie op 19-09-2014
Geldt alleen voor klanten met oude abonnementen. Zij mogen deze abonnementen nu ook omzetten naar abonnementen van een nieuw type waarbij de internetsnelheid na het bereiken van de datalimiet wordt verlaagd.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie