Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone ook landelijke 4G-dekking

door Jeanet Woldring

Vodafone heeft het 4G-netwerk nu ook landelijk uitgerold. Maandagnacht zijn de laatste tien 4G-masten aangesloten. Klanten kunnen nu in meer dan 95 procent van Nederland gebruikmaken van de hogere internetsnelheden. Na KPN is Vodafone de tweede provider met landelijke dekking. T-Mobile verwacht eind 2015 landelijke dekking te bieden met 4G en eind dit jaar al in de 20 grootste steden.

Maand lang onbeperkt datagebruik

Om de landelijke dekking te vieren mogen nieuwe en verlengende klanten de 4G-snelheden één maand lang onbeperkt uitproberen. De praktische downloadsnelheden variëren tussen de 10 en 25 Mbps. Wil je meer weten over de snelheid van het Vodafone-netwerk, bijvoorbeeld het verschil tussen maximum- en praktische internetsnelheden? Bekijk dan het filmpje op de website.

“De komende tijd wordt het netwerk verder geoptimaliseerd om de dekking, snelheid en capaciteit te verbeteren”, belooft de provider. Hoewel een dekkingspercentage van ruim 95% voldoende zou moeten zijn, vallen sommige gebruikers terug op het 3G-en 2G-netwerk. Vooral in grensstreken en dunbevolkte gebieden is dit het geval. Op de dekkingskaart is te zien welke gebieden nog niet gedekt zijn met het supersnelle 4G-netwerk.

De landelijke dekking is relatief snel bereikt doordat bestaande antennes zijn omgebouwd naar 4G-antennes. Hierbij werd gebruik gemaakt van de 800MHz-frequentieband, welke in dunbevolkte gebieden snel grote dekking oplevert. In steden gebruikt de provider 1800 MHz, hiermee zijn hogere snelheden mogelijk, maar de dekking is minder.

Uitrollen van 4G+

Vodafone is verder druk bezig met het uitrollen van 4G+, een nieuwe, nog snellere mobiele technologie die momenteel al beschikbaar is in Amsterdam. Het bedrijf wil nog voor april 2015 in ruim 50 andere steden 4G+ aanbieden. Iedere klant met 4G kan gratis gebruik maken van 4G+, maar hiervoor moet je wel een geschikt toestel hebben en in het dekkingsgebied zitten.

Welke Vodafone abonnementen bieden 4G?

Abonnementen Sim only
Red Essential Smart 200 Red Essential Smart 200
Red Smart 500 Red Smart 500
Red Super Smart 700 Red Super
Red Plus

Meer weten over 4G of de dekkingskaart bekijken?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie