Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone nu ook met supersnel mobiel internet

Leestijd: 2 minuten

Vodafone biedt vanaf maandag supersnel mobiel internet aan via het zogenoemde HSDPA. Daarmee is Vodafone het tweede telecombedrijf in Nederland dat deze techniek gebruikt. T-Mobile ging het Britse bedrijf in april van dit jaar voor. KPN volgt later dit jaar nog.

HSDPA staat voor High-Speed Downlink Packet Access en is in feite een nieuwe versie van de gewone UMTS-standaard. De techniek kan data met een gemiddelde snelheid van 1,4 tot 1,8 megabit per seconde versturen, vergelijkbaar met een ADSL-verbinding in huis. UMTS komt niet verder dan 384 kilobit per seconde.

Het Britse telecombedrijf richt zich voornamelijk op zakelijke klanten met hun specifieke behoeften. Zo is er voor laptop gebruikers de UMTS-breedband mobile connect datakaart. Vanaf eind oktober zal deze datakaart ook verkrijgbaar zijn in een ExpressCard uitvoering, specifiek voor laptops met een ExpressCard slot in plaats van de gebruikelijke PCMCIA slots.

Daarnaast brengt Vodafone de Linksys Cisco draadloze router opnieuw op de markt in een UMTS-breedband uitvoering. De router is een 'mini hotspot' die maximaal 5 laptops tegelijkertijd mobiele internettoegang verschaft.

Degenen die van plan zijn een nieuwe laptop aan te schaffen, kunnen een Lenovo laptop met geïntegreerde UMTS-breedband kaart nemen, exclusief voor Vodafone. Een aparte datakaart is hierbij niet meer nodig. En in de loop van oktober wordt nog een USB modem aan  de reeks produkten toegevoegd.

Alleen in de Randstad en een aantal andere locaties in Nederland kunnen klanten van Vodafone gebruikmaken van UMTS-breedband (HSDPA).  Zij kunnen ook supersnel mobiel internetten in vijftien andere landen waaronder België, Duitsland, Frankrijk en Nieuw Zeeland.   Vóór het einde van het jaar worden nog vijf landen toegevoegd.

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.