Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone start test bellen over 4G en wifi

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Vodafone 4G bellen en WiFi bellen.jpgVodafone start een test voor bellen via haar eigen 4G-netwerk en wifi. Deze dienst zorgt er met name voor dat je binnenshuis beter bereikbaar bent. In totaal kunnen driehonderd klanten meedoen. Voor de pilot heb je een nieuw Samsung toestel nodig met de juiste software. 

vodafone-bellen-4g.jpg

De Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy S7, S7 Edge of Galaxy A5 zijn smartphones die geschikt zijn voor de test. Deelnemers kunnen hun toestel geschikt maken voor de pilot door een software update uit te voeren. Ook is een particulier 4G-abonnement een voorwaarde. 

Voordelen 4G bellen en wifi bellen

Vodafone kondigde eerder al aan bezig te zijn met het testen van de dienst. Ook KPN, Tele2 en T-Mobile testen bellen over 4G, oftewel Voice over LTE (VoLTE). Concurrent KPN zal bellen via wifi gaan aanbieden vanaf 2017 en komt ook dit jaar met bellen via 4G. Door bellen over VoLTE en wifi krijg je volgens Vodafone een betere verstaanbaarheid bij gesprekken, zowel buitenshuis als binnenshuis en een verbinding die sneller tot stand komt als je iemand belt. Ook kun je tijdens een telefoongesprek gebruik maken van je internetverbinding.

Kosten wifi-bellen

Gesprekken over wifi worden met je belbundel verrekend. De wifi verzorgt namelijk alleen het laatste (of eerste) stukje van de verbinding, daar waar het mobiele signaal niet sterk genoeg is. Het grootste deel van het gesprek vindt via het Vodafone netwerk plaats. De afrekening van je gesprek wordt zoals gewoonlijk berekend op basis van wie en hoe lang je belt.

Klanten van Vodafone met een geschikte smartphone kunnen zich aanmelden op het forum van Vodafone om deel te nemen aan de pilot.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.